Τρία χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το Κοινωνικό Φαρμακείο – Ιατρείο της Μητρόπολης, στην Ξάνθη, παρουσιάζοντας πλούσιο και ουσιαστικό έργο μέσω της κοινωνικής προσφοράς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε εκατοντάδες ανασφάλιστους πολίτες.

Μόνο φέτος, από την αρχή του χρόνου, στην κοινωνική δομή της εκκλησίας εξετάστηκαν και έλαβαν φαρμακευτικής περίθαλψης πάνω από 1.500 ανασφάλιστοι κάτοικοι της περιοχής. Στο Κοινωνικό Φαρμακείο – Ιατρείο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά γιατροί της περιοχής, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί και κοινωνικοί λειτουργοί, καθώς και εθελοντές πολίτες που στηρίζουν την προσπάθεια και συνδράμουν στο έργο της Μητρόπολης.

Η κοινωνική δομή προσφέρει υπηρεσίες δωρεάν σε ανασφάλιστους πολίτες, ενώ κάθε χρόνο υπάρχει μέριμνα για τον εμβολιασμό μικρών παιδιών, οι γονείς των οποίων δεν διαθέτουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Πολίτες, σύλλογοι και φορείς προσφέρουν φάρμακα και στηρίζουν την λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, ενώ σε μηνιαία βάση περί τους 150 πολίτες λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας από το προσωπικό που απασχολείται στο Κοινωνικό Φαρμακείο.

Την ίδια στιγμή, η Μητρόπολη προσφέρει καθημερινά φαγητό σε άπορους της περιοχής, ενώ διατηρεί κοινωνικό παντοπωλείο χορηγώντας τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης αλλά και ρούχα σε όσους το έχουν ανάγκη.

Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των πολιτών που καταφεύγουν στην τοπική εκκλησία ζητώντας στήριξη, είτε οικονομική είτε υλική, έχει αυξηθεί δραματικά ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η Μητρόπολη Ξάνθης μεριμνά για την αγορά ξύλων ή ακόμη και την εξόφληση λογαριασμών, εκεί που κρίνεται ότι υπάρχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.