ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός, σχολιάζοντας την ευαγγελική περικοπή, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμέγιστών Ταξιαρχών στην ακριτική ενορία των Πετρωτών, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπου ιερούργησε την Κυριακή 24 Ιουλίου ε.ε. Την Θεία Λειτουργία παρακολουθήσε ο Διοικητής του 21ου Συντάγματος Γεώργιος Χατζηγεωργίου και ικανό εκκλησίασμα. στην ακριτική ενορία των Πετρωτών, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, την Κυριακή 24 Ιουλίου.

Την Θεία Λειτουργία παρακολουθήσε ο Διοικητής του 21ου Συντάγματος Γεώργιος Χατζηγεωργίου και ικανό εκκλησίασμα.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος είπε μεταξύ άλλων: «…Ζούμε σε μια εποχή στην οποία υπάρχουν πολλά προσωπικά και κοινωνικά προβλήματα, αναστατώσεις και ανακατάξεις του κοινωνικού χώρου. Οι άνθρωποι δυστυχώς φιλοδοξούν να βρούν τη λύση των προβλημάτων αυτών με επιστήμες ανθρωπολογικές, κοινωνιολογικές, ψυχολογικές κ.λ.π. Βεβαίως δεν μπορούμε, να αρνηθούμε την συνεισφορά τους και μάλιστα όταν ζούμε σε μια πτωτική κοινωνία, αλλά πρέπει να τονισθεί ότι η κύρια αιτία των κοινωνικών και προσωπικών προβλημάτων είναι η πολεμική τού διαβόλου και η επίδρασή του σε ανθρώπους που είναι αθωράκιστοι και δεν θέλουν να προστατευθούν από την Χάρη τού Θεού.

Πρέπει λοιπόν, να αγωνιζόμεθα, με την Χάρη τού Θεού, εναντίον του διαβόλου και της δράσης του στον χώρο των αισθήσεων, της φαντασίας, των λογισμών και των επιθυμιών, και να μην επιτρέπουμε να βρίσκει κατάλληλο χώρο στη ψυχή μας, για να είμεθα ελεύθερα πρόσωπα και καθαρές εικόνες του Θεού. Ας θωρακίσουμε εαυτούς με την αρετή και τον πνευματικό μας αγώνα, με την προσευχή και τη συμμετοχή μας στα μυστήρια και τη λατρεία της Εκκλησίας»· τόνισε μεταξύ άλλων

2507DID (1).jpg

2507DID (2).jpg

2507DID (3).jpg

2507DID (4).jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.