Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Σκλίβανης  λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, σήμερα Παρασκευή 20 Μαίου, εορτή της ανακομιδής των τιμίων λειψάνων του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου επισκόπου Μύρων της Λυκίας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο μεγαλείο του Αγίου Νικολάου του θαυματουργού. Όπως όλοι οι ποιμένες έτσι και ο Άγιο Νικόλαος είχε σαν πρώτη μέριμνα τη σωτηρία και την πνευματική καλλιέργεια των ανθρώπων αλλά εκείνος διακρίθηκε ιδιαίτερα για την φιλευσπλαχνία του και την ετοιμότητά του να συνδράμει το ποίμνιό του στις δυσκολίες της καθημερινής ζωής, τόνισε ο Ποιμενάρχης. Ευχήθηκε δε να μοιάσουμε κι εμείς στον Άγιο στην προσευχή, την ασκητική, στην έγνοια που είχε για τους εμπερίστατους ανθρώπους και στην ετοιμότητά του να τρέξει προς βοήθεια όπου τον χρειαζόταν.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας, στο αρχονταρίκι της Μονής, η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων προσέφερε κέρασμα στον Σεβασμιώτατο και στη συνοδεία του.
Να αναφερθεί ότι στην ετέρα πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Όρους (Τζόρας) λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πατάρων κ. Ιωσήφ προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου.

2005ioan (1).jpg

2005ioan (2).jpg

2005ioan (3).jpg

2005ioan (4).jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.