Χθες το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωροθεος Β' ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου, συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο της Μονής, Πανοσιολ. Αρχιμ. Δωρόθεο Θέμελη.

Στο κήρυγμά του, εξ αφορμής της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο Χριστό, η παρουσία του Οποίου είναι το καθημερινό θαύμα και υπογράμμισε την τραγικότητα του ανθρώπου, ο οποίος επιμένει να Τον αποδιώχνει από τη ζωή του. Και τέλος ευχαρίστησε και ευχήθηκε στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου, Αρχιμ. Δωρόθεο.

Εν συνεχεία, συναντήθηκε με τις Κατασκηνώτριες του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Άνδρο, που είχαν εκκλησιασθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κατασυρτής και. βάδισε μαζί τους προς την ειδυλλιακή περιοχή “Πιθάρα” , απ` όπου αναβλύζει το νερό της πηγής “Σάριζα” με συνοδίτη τον Άνδριο Πλοιοκτήτη και Πρόεδρο της Ενώσεως των Απανταχού Αποικιανών κ. Ελευθέριο Πολέμη.

Ομιλώντας προς τις Κατασκηνώτριες, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τόνισε ότι η φύση, ο κόσμος-κόσμημα είναι δημιούργημα του Θεού, ο Οποίος μας τον εμπιστεύθηκε να τον διαχειριζόμαστε, και ότι είμεθα όλοι υποχρεωμένοι να το προστατεύουμε, να τον διαφυλάττουμε και να μην επιτρέπουμε σε κανένα να τον καταστρέφει ή να τον βεβηλώνει.

P1370552.jpg

P1370559.jpg

P1370566.jpg

P1370574.jpg

P1370584.jpg

P1370600.jpg

P1370607.jpg

P1370628.jpg

P1370637.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.