Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Νήσο Τήνο διογράνωσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας.

Οι προσκυνητές ανεχώρησαν από τη Λαμία το πρωί της Πέμπτης 26 Μαΐου και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έφθασαν στο λιμάνι του νησιού. Κατευθύνθηκαν αμέσως στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, όπου προσκύνησαν την θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Μεγαλόχαρης και προσευχήθηκαν στην Παναγία για την εκπλήρωση των πόθων και των βαθύτερων επιθυμιών τους.

Στη συνέχεια αφού γευμάτισαν στη χώρα, κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ανέβηκαν για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου και περιηγήθηκαν στα χωριά της Άνω και Κάτω Μεριάς. Στις 7 το απόγευμα στο Ησυχαστήριο επεσκέφθησαν το Ησυχαστήριο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιώτιδος κ. Νικολάου το οποίο ευρίσκεται στην περιοχή Άβδος και παρακολούθησαν τον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε επί τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου, Τήνου κ. Δωροθέου και Φθιώτιδος κ. Νικολάου. Μετά τον Εσπερινό και το κέρασμα που προσφέρθηκε δείπνισαν στο ξενοδοχείο, όπου και κατέλυσαν.

Το πρωί της επομένης ημέρας συμμετείχαν στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία που ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος και αφού δέχθηκαν την αβραμιαία φιλοξενία του Σεβασμιωτάτου ανεχώρησαν για τη χώρα, όπου είχαν την ευκαιρία για δεύτερη φορά να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Ευαγγελιστρίας και να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές της χώρας του νησιού.

Το μεσημέρι ανεχώρησαν για την Ραφήνα, απ’ όπου κατευθύνθηκαν στην Νέα Μάκρη και προσκύνησαν το Σκήνωμα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ στην ομώνυμη Ιερά Μονή.

Γεμάτοι ευλογίες, χάρη και πνευματική αγαλλίαση αργά το βράδυ υπέστρεψαν στην Λαμία και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον Σεβασμιώτατο με την ευλογία του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδρομή και στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ναού.

sam_6009.jpg

sam_6012.jpg

sam_6017.jpg

sam_6024.jpg

sam_6060.jpg

sam_6068.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.