Την Τετάρτη 6 Απριλίου το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου της Ενορίας Αγίας Άννας Κατερίνης, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων του Αγίου Ιακώβου Αδελφοθέου.

Προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ενώ συνιερούργησαν ιερείς και διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως. Η Προηγιασμένη άρχισε με τον Προοιμιακό, ακολούθησαν τα προς Κύριον, τα στιχηρά εσπέρια, η είσοδος του Ιερατείου. Ο Επίσκοπος κάθισε στην καθέδρα, ενώ οι Ιερείς και οι Διάκονοι στο σύνθρονο.

Μετά το πέρας του εσπερινού, έγινε η μεταφορά των Προηγιασμένων Δώρων, εκφωνήθηκαν το Σύμβολο της Πίστεως και η Κυριακή Προσευχή. Ενδιάμεσα, εκφωνήθηκαν από τους διακόνους οι διακονικές αιτήσεις, ενώ ο επίσκοπος και οι ιερείς ανέγνωσαν εκφώνως τις οικείες λειτουργικές ευχές.

Η Προηγιαμένη ολοκληρώθηκε με τη μετάληψη, τη Σταυροπροσκύνηση και την έξοδο του Ιερατείου από τον Ιερό Ναό. Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, στο τέλος της λατρευτικής αυτής συνάξεως, έδωσε την πνευματική διάσταση της Προηγιαμένης και επεξήγησε τις ιδιαιτερότητες της Προηγιασμένης του Αγίου Ιακώβου με τη αντίστοιχη Βυζαντινή.

Για την τέλεση της Προηγιαμένης Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου Αδελφοθέου χρησιμοποιήθηκε το κείμενο από την έκδοση Ιωάννου Φουντούλη, «Θείαι Λειτουργίαι», της σειράς Κείμενα Λειτουργικῆς, τεύχος Γ΄, Θεσσαλονίκη 1985.

kitr1-3.jpg

kitr2-3.jpg

kitr3-2.jpg

kitr4-2.jpg

kitr5-2.jpg

kitr6-2.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.