Την Τρίτη 13 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ν. Ιωνίας απογευματινός περίπατος στην Ιερά Μονή Αγ. Δημητρίου Στεφανίου Κορινθίας και εις στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Στεφανά, τον μοναδικό επ’ ονόματι του Αγίου στην Ελληνική επικράτεια.

Κατά την διαδρομή δόθηκαν πληροφορίες όχι μόνο για την αποστολική εκκλησία της Κορίνθου και τους τόσους Αγίους και Αγίες της ευλογημένης Κορινθιακής γης, αλλά και ιστορικά στοιχεία για την Κορινθία από των αρχαιοτάτων χρόνων έως και σήμερα.

Ο Άγιος Στεφανάς υπήρξε από τους πρώτους χριστιανούς της Κορινθίας, που πίστεψε και βαπτίστηκε από τον Απόστολο των εθνών Παύλο μαζί με όλον τον οίκο του (παιδιά, γυναίκα, δούλοι, εργάτες), όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ.κ Διονύσιος και συνέχισε λέγοντας «Διδάξτε στα παιδιά σας τον Χριστό, στα σπίτια σας και ζήστε με τον Χριστό για όλη σας την ζωή», όπως και ο Απ. Στεφανάς μέχρι και την ώρα του θανάτου του.

Θερμές ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο για την αγάπη του, την φιλοξενία του, και την άδειά του εξέφρασαν οι παρευρισκομένοι. Επιπλέον εκφράστηκαν ευχαριστίες για τον πατέρα Ιωάννη Ματζαγρή, τον εφημέριο του Ιερού Ναού, αλλά και όλους τους Πατέρες για τα όμορφα κεράσματα και για την αγάπη τους, που τόσο έκδηλα φανέρωσαν. 

Οι Εφημέριοι του Ιερού Ναού
Αρχιμ. Γαβριήλ Γιαννόπουλος
Πρωτ. Βασίλειος Κολύτας

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.