ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πανηγύρισε το παρεκκλήσι του Γενικού Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Στο παρεκκλήσι, το οποίο τιμάται στο Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου και κοσμεί τον αύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου «Παπανικολάου», τελέστηκε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, αφού αποτύπωσε τη σκηνή της Γέννησης της Υπεραγίας Θεοτόκου υπογράμμισε ότι η Γέννηση της Θεοτόκου έλυσε την «κατάρα του προπατορικού αμαρτήματος», έφερε τη Χαρά στον κόσμο και στάθηκε προάγγελος του Μυστηρίου της σωτηρίας του ανθρώπινου γένους.

Παρόντες ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου, η Διευθύνουσα, μέλη του Διοικητικού προσωπικού καθώς και εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας.

παρεκκλήσι του Γενικού Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη

Πανηγύρισε το παρεκκλήσι του Γενικού Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη 2023

Πανηγύρισε το παρεκκλήσι του Γενικού Νοσοκομείου «Παπανικολάου» 2023

Πανηγύρισε το παρεκκλήσι του Νοσοκομείου Παπανικολάου

Πανηγύρισε το παρεκκλήσι του Νοσοκομείου Παπανικολάου 2023

Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας

Πανηγύρισε το παρεκκλήσι του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη

Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας

Πανηγύρισε το παρεκκλήσι του Γενικού Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη

Πανηγύρισε το παρεκκλήσι του Γενικού Νοσοκομείου «Παπανικολάου»

Γενικό Νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη

Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας (κατά κόσμον Μάρκος) Τύρης, γόνος μικρασιατικής καταγωγής, γεννήθηκε στα Διαβατά Θεσσαλονίκης το 1958.

Πραγματοποίησε τις εγκύκλιες σπουδές του στον τόπο καταγωγής του και στη συνέχεια φοίτησε στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας. Έλαβε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας και ακολούθως το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ομιλεί την Τουρκική γλώσσα.

Μετά το πέρας των σπουδών του εργάστηκε επιτυχώς στη γνωστή βιομηχανία μπισκότων “Παπαδοπούλου” ως εργάτης και στη συνέχεια ως διοικητικό στέλεχος.

Εκάρη Μοναχός και χειροτονήθηκε Διάκονος το έτος 1984 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Nεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Διονύσιο. Το ίδιο έτος χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Ακολούθως έλαβε και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου.

Διετέλεσε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Από το 1989 έως και την εις Επίσκοπον εκλογή του υπήρξε υπεύθυνος του Γραφείου Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου του 2004, μνήμη του Αποστόλου Θωμά, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2004, μνήμη των αγίων μαρτύρων Ευλαμπίου και Ευλαμπίας, εχειροτονήθη Επίσκοπος εις τον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2004, Σύναξη πάντων των εν Νεαπόλει αγίων Μαρτύρων, ενεθρονίσθη εις τον Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τις Ιερές Μητροπόλεις στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.