Το Σάββατο 12 Αυγούστου, ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Φιλοξενίας παιδιών και νέων, που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης.

Φέτος λειτούργησαν 11 περίοδοι για μαθητές από Δ΄ δημοτικού έως και Γ΄ λυκείου. Ο συνολικός αριθμός των φιλοξενουμένων ήταν περίπου 600 παιδιά, αγόρια και κορίτσια από όλη την Πιερία, τα οποία απόλαυσαν την ομορφιά της ορεινής Πιερίας, τη φύση, έζησαν σαν μια μεγάλη οικογένεια, αθλήθηκαν και βίωσαν το νόημα της χριστιανικής ζωής, της αγάπης προς τον Θεό, την Πατρίδα και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο.

Μητροπολίτης Κίτρους Κατασκήνωση

Πρωτοστάτης για ακόμη μια χρονιά σε αυτή την ποιμαντική διακονία της νεότητας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος επισκέφθηκε όλες τις περιόδους, συνομίλησε με τα στελέχη και συνεργάστηκε με τους υπεύθυνους κληρικούς και τους εθελοντές.

φιλοξενία παιδιών Κίτρους

Με τη λήξη του φετινού προγράμματος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος συγχαίρει όλους τα στελέχη και τους συνεργάτες για την επιτυχή λειτουργία των φετινών δομών της δωρεάν φιλοξενίας, τα παιδιά που συμμετείχαν σε όλες τις περιόδους και συνεργάστηκαν αρμονικά, καθώς και τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία.

φιλοξενία παιδιών Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης

Παράλληλα ευχαριστεί θερμά τις τοπικές Αρχές για την αγαστή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους. Τέλος, εκφράζει τα ευγνώμονα αισθήματά της τοπικής Εκκλησίας προς την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, την αλυσίδα Super Market «Μασούτης» αλλά και όλες τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες που συμπαραστάθηκαν στο έργο της.

φιλοξενία παιδιών στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης

Πρόσωπα χαμογελαστά και φωνές χαρούμενες, αλλά και καρδιές σφραγισμένες ανεξίτηλα με πανέμορφες αναμνήσεις άφησε πίσω της η θερινή φιλοξενία παιδιών και νέων στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ρητίνης.
Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.