Με κάθε λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου του Άργους Επισκόπου Αγίου Πέτρου του Θαυματουργού.

Ανήμερα το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαΐου 2015, ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρακολούθησε ένα θρησκευτικό δρώμενο στον Ιερό ναό του Αγίου Πέτρου, με τίτλο ‘’Η πορεία προς την αλήθεια». Ήταν ένα μουσικό δρώμενο με Βυζαντινούς ύμνους και κείμενα πάνω στην ζωή και το έργο του Αγίου Πέτρου, εμπνευσμένο από το βιβλίο που έχει γράψει για τον Άγιο, ο πρωτοπρεσβύτερος και πρόεδρος του ΙΣΚΑ π. Γεώργιος Σελλής.

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος παρακολούθησε μαζί με τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Επιδαύρου Καλλίνικο και τον Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών Δ. Καμπόσο, την Μεγάλη Εορτή Ελληνικών Χορών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου από τους πολιτιστικούς συλλόγους: «ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΡΓΟΥΣ», Σύλλογο Ελληνικών χορών, Εθνογραφικών Μελετών «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» και το Πολιτιστικό Λαογραφικό Σωματείο «ΧΟΡΟΣΗΜΟ».

Ο Αρχιεπίσκοπος για ακόμα μία φορά ευχαρίστησε τους Αργείους για την άψογη φιλοξενία.

Ο Μακαριότατος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την πόλη του Άργους και την ιστορία της, ξεναγήθηκε από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο και τον Δήμαρχο της πόλης στην ορεινή Αργολίδα στις περιοχές του Κεφαλαρίου και Ζόγκα Ελληνικού, ενώ οι εκδηλώσεις ευλάβειας, αγάπης και σεβασμού στο πρόσωπο του από τον λαό του Άργους ήταν συγκινητικά μεγάλη. Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας υποσχέθηκε να έρθει και πάλι σύντομα στην πόλη του Άργους, στα εγκαίνια του Βυζαντινού μουσείου της πόλης.

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.