Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου και τον Αρχιδιάκονο Αλέξιο Παπαδόπουλο, ευλόγησε την υπογραφή του "Συμφώνου Συναντίληψης και Συνεργασίας" για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου Σύρου και του Πεδίου Βολής Βάρης, μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Πάνου Καμένου και του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεωργίου Μαραγκού, που αποβλέπει στην ανάπτυξη της Σύρου, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και διανοίγει νέες προοπτικές για το νησί.

Η τελετή έλαβε χώρα στο ιστορικό Θέατρο “ΑΠΟΛΛΩΝ”, παρουσία των τοπικών Περιφερειακών, Δημοτικών, Στρατιωτικών και Αστυνομικών Αρχών, εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων, του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Αιγαίου, του Αρχηγού της ΑΣΔΕΝ, παραγόντων του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Κατ` αυτήν, ομίλησαν ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκός, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του γεγονότος και τις προσδοκίες της Σύρου απ’ αυτό, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Καμένος, ο οποίος, αφού υποστήριξε σθεναρά τη νησιωτική πολιτική και τη νησιωτικότητα, τονίζοντας ότι η στήριξη των νησιών ήταν πάντα από τους πρώτους στόχους της πολιτικής του, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του χώρου του Στρατοπέδου και του Πεδίου Βολής, αλλά και στο θέμα του ΝΕΩΡΙΟΥ, και τέλος ομίλησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: “…Κατ` ευτυχή συγκυρία, σήμερα, 190 χρόνια, από τότε που η συνέλευση των καταφυγόντων στη Σύρο προσφύγων, στο προαύλιο του Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος των ανθρώπων, αλλά και των Ελλήνων, από τη μακροχρόνια δουλεία, ομοθυμαδόν αποφάσισε να ονομάσει την πόλη, που θεμελίωσαν με το αίμα της σφαγής, το δάκρυ της προσφυγιάς και τον ιδρώτα της επιβίωσης και της δημιουργίας, Ερμούπολη, 80 χρόνια μετά από ένα θρησκευτικό γεγονός, που σηματοδότησε την Εκκλησιαστική και κοινωνική της ζωή, την Εύρεση, δηλαδή, της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου, στις 25 Μαΐου 1936, υπογράφεται από τον Εξοχώτατο Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Καμένο και τον Αξιότιμο Δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης το Σύμφωνο Συναντίληψης και Συνεργασίας για την Αξιοποίηση του Στρατοπέδου και του Πεδίου Βολής Σύρου… Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια ελπιδοφόρα εξέλιξη, για την επιτυχία της οποίας τόσες ενέργειες και προσπάθειες έγιναν από την παρούσα αλλά και την προοδοιπορήσασα Δημοτική Αρχή, που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του νησιού και την ευμερία των κατοίκων του, οι οποίοι βιώνουν οδυνηρά τις συνέπειες της εξαετούς δεινής οικονομικής συγκυρίας…”.

Ακολούθως, όπως είχε ζητηθεί από τον Υπουργό και το Δήμαρχο, ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β’ ανέγνωσε ειδική ευχή, προς ευλογία της υπογραφησομένης Συμφωνίας, όλων των παρόντων ορθοστάδην ισταμένων.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Καμένος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ για την χορηγηθείσα προς τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ άδεια απουσίας εκ των εργασιών της Εκτάκτου Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να παραστεί σ’ αυτή την ιστορική, όπως είπε, στιγμή για τη Σύρο.

2505syros (1).jpg

2505syros (2).jpg

2505syros (3).jpg

2505syros (4).jpg

2505syros (5).jpg

2505syros (6).jpg

2505syros (7).jpg

2505syros (8).jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.