Την Κυριακή των Αγίων Πάντων 26 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ Νικόλαος ιερούργησε και ωμίλησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναλύοντας την αποστολική περικοπή της ημέρας στάθηκε στον τελευταίο στίχο: «Τοιγαρούν και ημείς, τοσούτον έχοντες περικείμενον ημίν νέφος μαρτύρων, όγκον αποθέμενοι πάντα και την ευπερίστατον αμαρτίαν, δι’ υπομονής τρέχωμεν τον προκείμενον ημίν αγώνα, αφορώντες εις τον της πίστεως αρχηγόν και τελειωτήν Ιησούν.» ( Εβρ. ια’ 40 – ιβ’ 2). « Με αυτή την φράση προτροπής προς τους σύγχρονους χριστιανούς κλείνει η σημερινή Αποστολική περικοπή του Αποστόλου Παύλου», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, « Μας προτρέπει η Εκκλησία μας να αποβάλλουμε τον όγκο των αμαρτιών μας και με υπομονή να τρέξουμε τον αγώνα της Αγιότητος, τον αγώνα της ζωής. Η εκκλησία σήμερα μας ανοίγει μια μεγάλη αυλαία, με αναρίθμητους ανθρώπους Αγίους που έζησαν ταυτίζοντας την ζωή τους με την ζωή του Χριστού και μας καλεί να πράξουμε το ίδιο. Οι βίοι των Αγίων μας διδάσκουν, ότι η Αγιότητα δεν είναι κάτι το ακατόρθωτο. Εμείς ως Έλληνες είμαστε ευλογημένοι διότι είμαστε γεμάτοι Αγίους. Η Ελλάδα είναι χώρα Ηρώων και Αγίων». Κλείνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να αναλάβουμε κι εμείς τον αγώνα της ζωής μας με υπομονή και πίστη στον Κύριο Ιησού Χριστό για να κατορθώσουμε την Αγίοτητα.

Ακολούθως τελέσθηκε δέηση υπέρ υγείας και δυνάμεως των αποστράτων Ελλήνων αστυνομικών και ανεγνώσθη η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε, όπως κάθε χρόνο την Κυριακή των Αγίων Πάντων, το Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των προκατόχων του, Μητροπολιτών Φθιώτιδος και δι΄ολίγον σκιαγράφησε τις σπουδαίες προσωπικότητές τους σημειώνοντας χαρακτηριστικά:« Όλοι οι προκάτοχοι μου που διετέλεσαν Μητροπολίται Φθιώτιδος, υπήρξαν σπουδαίοι άνδρες Εκκλησιαστικοί και Εθνικοί , αφήνοντας ο καθένας την προσωπική του σφραγίδα στο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο της Φθιωτικής Εκκλησίας και της Πατρίδος.»

Μητροπολίτες Φθιώτιδος διετέλεσαν οι μακαριστοί : Ιάκωβος Μητρόπουλος από το 1833 έως το 1851, Καλλίνικος Καστόρχης από το 1851 έως το 1877, Κωνσταντίνος Καλοζύμης από το 1894 έως το 1902, Θεόφιλος Ιωάννου από το 1906 έως το 1913, Ιάκωβος Παπαϊωάννου από το 1913 έως το 1932 , Αμβρόσιος Νικολαίδης από το 1932 έως το 1958 και Δαμασκηνός Παπαχρήστου από το 1960 έως το 1996.

Στις ακολουθίες εκτός των άλλων παρέστησαν οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Απόστολος Καραναστάσης , κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας , ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος, Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Ταξίαρχος Μιχαήλ Πάππος, ο Πρόεδρος με μέλη της Ένωσης των Αποστράτων Αστυνομικών Φθιώτιδος και άλλοι αξιωματικοί του Στρατού και της Αστυνομίας.

 

img_0003_31.jpg

 

img_0005_26.jpg

img_0008_28.jpg

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.