Την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητος Ευβοίας, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολυτέκνων Χαλκίδος και Περιχώρων, διοργάνωσε και πραγματοποίησε Εκδήλωση ευλογίας και κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιτας του Συλλόγου Πολυτέκνων.

     Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σπυρίδων Ραπτάκης, ο οποίος καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη και την έμπρακτη στήριξή του προς τις πολύτεκνες οικογένειες, ενώ συγκινημένος θυμήθηκε που ήταν παιδί του κατηχητικού, το οποίο έκανε ο τότε π. Χρυσόστομος Τριανταφύλλου και σημερινός Μητροπολίτης Χαλκίδος, στα παιδιά των Ψαχνών, στη δεκαετία του 1980.

     Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος και οι συνοδεύοντες αυτόν Ιερείς, ευλόγησαν την Πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου και αμέσως μετά ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ομίλησε προς όλους τους παρισταμένους με λόγο εποικοδομητικό και καίριο.

      Μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την εκδήλωση, λέγοντας ότι αποτελεί μια ευκαιρία δοξολογίας του Θεού για τις χαρές και ευλογίες που φέρνουν τα παιδιά στη ζωή των ανθρώπων, ενώ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει τίποτε ωραιότερο από την δυνατότητα του ανθρώπου να γίνεται συνδημιουργός του Θεού.

Αναφέρθηκε ακόμη στο διαζύγιο, στην αποφυγή της τεκνογονίας, αλλά και στο έγκλημα, όπως το χαρακτήρισε, των εκτρώσεων, εκφράζοντας την ανησυχία και την θλίψη του για την αύξηση των εκτρώσεων και το χαμήλωμα των ηλικιών σ’ αυτή την επιλογή.

Συνέχισε την ομιλία του λέγοντας πόσο τραγικό είναι να βλέπουμε στατιστικές που μιλούν για την Ελλάδα ως μια γερασμένη Χώρα με σοβαρότατο δημογραφικό πρόβλημα, τονίζοντας ότι κατά τς τελευταίες δεκαετίες ο θεσμός της Οικογένειας υπέστη έναν ιδεολογικό διωγμό και υποβαθμίστηκε ο ρόλος της μητρότητας.

Παράλληλα εξέφρασε την θέση της Εκκλησίας, η οποία ευλογεί τους ανθρώπους που δέχεται στο μυστήριο του γάμου και μάλιστα όχι μόνο την ψυχική ένωσή τους, αλλά και την σωματική, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της αρμόσεως των χειρών των νεονύμφων κατά το Μυστήριο του Γάμου, ενώ με σαφήνεια διακήρυξε ότι η Εκκλησία προσκαλεί τους ανθρώπους να προσέχουν, όχι μόνο την πολυτεκνία, αλλά και την καλλιτεκνία και την ευτεκνία, η οποία είναι, κατά τις ευχές της Εκκλησίας, απόλαυση.  

 

  Pita-Polyteknon-Xalkidas-25.1.2016-006_result.jpg

 

Pita-Polyteknon-Xalkidas-25.1.2016-004_result.jpg

 

Pita-Polyteknon-Xalkidas-25.1.2016-005_result.jpg

 

Pita-Polyteknon-Xalkidas-25.1.2016-009_result.jpg

 

Pita-Polyteknon-Xalkidas-25.1.2016-007_result.jpg

 

Pita-Polyteknon-Xalkidas-25.1.2016-002_result.jpg

Pita-Polyteknon-Xalkidas-25.1.2016-008_result.jpg

 

 

 

Nikoleta Kouletsiou

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.