Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, 17 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά και εορτάζει πανευλαβώς την μνήμη της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ.κ. Δημητρίου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις τον ιστορικό και περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σοχού.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας παρέστησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Φάνης Παππάς, εκπρόσωποι της Δημοτικής Κοινότητος Σοχού καθώς και πλήθος πιστών αλλά και φίλοι της εξωτερικής Ιεραποστολής.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης απένειμε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο, ο οποίος και έλκει την καταγωγή του από την περιοχή του Σοχού Λαγκαδά, τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου και των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, ενώ παράλληλα επίδωσε το οφίκκιο του Οικονόμου στους π. Μάριο Ντεμίρογλου και π. Αναστάσιο Λεοντιάδη, ενώ προχείρησε εις Αρχιδιάκονο τον π. Χριστοφόρο Μαυρίδη.

Ακολούθησε ιδιαίτερη εκδήλωση αφιερωμένη στην εξωτερική Ιεραποστολή, εις την κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Σοχού, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ.κ. Δημήτριος ομίλησε για την Ιεραποστολή και τις προσπάθειες που καταβάλλονται τόσο στην περιοχή της Τανζανίας όσο και γενικότερα στην επικράτεια του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις δυσκολίες και στα προβλήματα του έργου που επιτελείται κάτω από αντίξοες συνθήκες, οι οποίες όμως παραβλέπονται γιατί υπάρχει η αγάπη, η παρουσία και η βοήθεια του Κυρίου, ενώ τέλος ευχαρίστησε και όλους όσους συμβάλουν με οιοδήποτε τρόπο και στηρίζουν αυτές τις προσπάθειες.

DSC_3057.JPG

DSC_3069.JPG

DSC_3090.JPG

DSC_3123.JPG

DSC_3160.JPG

DSC_3177.JPG

DSC_3205.JPG

DSC_3213.JPG

DSC_3222.JPG

DSC_3226.JPG

DSC_3249.JPG

DSC_3262.JPG

DSC_3272.JPG

DSC_3274.JPG

DSC_3288.JPG

DSC_3331.JPG

DSC_3333.JPG

DSC_3336.JPG

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.