Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στα Κανάλια.

Παίρνοντας αφορμή από την κατά Τιμόθεον Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, ο Σεβασμιώτατος στο λογο του σημείωσε ότι ο Απόστολος των Εθνών υπήρξε ο πρώτος μετά τον Έναν.

Κακοπάθησε και εστάλη από τόπο σε τόπο, για να μεταφέρει το μήνυμα της Πίστεως και να εξηγήσει το λόγο της ελεύσεως του Χριστού στη γη. Υπήρξε στην αρχή διώκτης του Χριστού, ήταν όμως δυνατός τόσο στη σκέψη, όσο και στο λόγο και έτσι κλήθηκε να γίνει Απόστολος από τον ίδιο τον Κύριο.

Με τη Χάρη του Θεού κήρυξε και θεμελίωσε Εκκλησίες, συγκέντρωσε δηλαδή πιστούς ανθρώπους γύρω από τον Ιησού Χριστό.Ακόμη παρακολουθούσε συνεχώς την πνευματική πορεία και πίστη των νέων Χριστιανών, όπου και απέστελνε ενισχυτικές Επιστολές.

Εν συνεχεία ο κ. Νεκτάριος ανέφερε ότι σήμερα οι άνθρωποι έχουμε γίνει πλεονέκτες και εγωϊστές, διότι έχουμε διώξει εμείς οι ίδιοι τη Χάρη του Θεού, ζώντας αυτονομημένα, με τη συνεπακόλουθη πνευματική ακαταστασία, η οποία και κυριαρχεί.

Κλέινοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας κάλεσε τους πιστούς να εκζητήσουν το έλεος του Αγίου Θεού, το οποίο και μεταμορφώνει τον άνθρωπο, οδηγώντας τον σε κοινωνία αγάπης με Εκείνον.
 

ΜΙΤ1.jpg

ΜΙΤ2.jpg

ΜΙΤ3.jpg

ΜΙΤ5.jpg

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.