Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στο χωριό Περίθεια.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του εορτάζοντος Προφήτου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την Αγία μας Εκκλησίας ως ο Δεύτερος Πρόδρομος της Παρουσίας Χριστού, ο Ένσαρκος Άγγελος.

Ο Κύριός μας οικονόμησε, ώστε ο Προφήτης Ηλίας να μην γευθεί τον θάνατο, αλλά να τον διατηρήσει για την προετοιμασία των ανθρώπων πριν την ένδοξη Δευτέρα Έλευσή Του.

Βρίσκεται μεταξύ του Μωυσή και του Τιμίου Προδρόμου, ο οποίος προετοίμασε την ένσαρκη Παρουσία του Χριστού στον κόσμο γενόμενος και ο ίδιος Προφήτης και θυσιάζοντας την ίδια του τη ζωή για Εκείνον, αλλά και ο Θεόπτης Μωυσής υπήρξε με τη σειρά του Προφήτης του Υψίστου, αποκαλύπτωντας στον Ισραήλ τον αληθινό Θεό.

Βλέπουμε με αυτό τον τρόπο, συνέχησε ο Μητροπολίτης, τον Τριαδικό μας Θεό να αποκαλύπτεται μέσα στον ρου της ιστορίας.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στους κατοίκους του χωριού να παραμένουν σταθεροί στην πίστη προς τον Ιησού Χριστό και να ενώνονται μαζί Του μέσω της προσευχής.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην περιοχή Κασσιώπη της Βόρειας Κέρκυρας, όπου επισκεύφθηκε τα αγόρια της τρίτης κατασκηνωτικής περιόδου της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, συνομιλώντας με τα παιδιά, όπως επίσης και με τους αρχηγούς και τους ομαδάρχες της κατασκήνωσης.

Τέλος ο κ. Νεκτάριος μοίρασε ευλογίες στα παιδιά.

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.