Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. της Υ.Θ. Ευαγγελίστριας στο Ποτάμι Λευκίμμης. Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος αναφερόμενος στο Αποστολικό Ανάγνωσμα, υπογράμμισε ότι ο Απόστολος Παύλος υπενθύμισε στους Κορινθίους τη συμφωνία του Θεού με το γενάρχη Αβραάμ. 

 Ο Θεός είπε ότι “ εάν ανοίξετε την καρδιά σας και δεχθείτε την παρουσία μου, τότε θα εκπληρωθεί ο λόγος μου καιεγώ θα είμαι Πατέρας σας και εσείς τα παιδιά μου. Εγώ θα είμαι ο Θεός σας και εσείς θα είστε ο λαός μου ”. Ο Απόστολος Παύλος τονίζει ότι για να εκπληρωθούν τα ανωτέρω, χρειάζεται να ξεχωρίσουμε από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι πρεσβεύουν την αμαρτία, πρεσβεύουν δηλαδή την αλλωτρίωση του Θείου θελήματος, τοποθετώντας το ίδιον θέλημα ως γνώμονα στη ζωή τους.Ακολούθως ο κ.Νεκτάριος αναφερόμενος στη σημερινή εποχή, τόνισε ότι έχουμε αναμίξει τη ζωή μας, μα κυρίως τη σκέψη μας. Ποτέ δεν μπορούμε να σκεφτούμε πιο είναι το θέλημα τουΘεού, γιατί πάντοτε προτάσσουμε το δικό μας θέλημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση στις αποφάσεις που παίρνουμε για τη ζωή μας. Οι σημερινοί άνθρωποι παρουσιάζουντο ανήθηκο ως ηθικό και την αμαρτία την βαφτίζουν ως αρετή. Και σε αυτό το σημείο ακριβώς εδράζεται η μεγάλη σύγχυση.

Ο Απόστολος Παύλος από την άλλη μεριά μας προτρέπει να αποστρέψουμε το βλέμμα μας, από το κοσμικό φρόνημα, από την αμαρτωλή ζωή. Τότε μόνο μπορούμε να κατανοήσουμε την παρουσία του Θεού στη ζωή μας. Εκείνος μας καθοδηγεί και αποτελεί το επίκεντρο του βίου μας. Εκείνος είναι ο Ζωοδότης.Στην εποχή μας όμως, συνέχισε ο κ. Νεκτάριος, πήραμε στα χέρια μας όλη την ευθύνη και νομίσαμε ότι μπορούμε να λύσουμετο πρόβλημα της ζωής μας. Είτε αυτό το πρόβλημα είναι υλικό, είτε πνευματικό, με αποτέλεσμα να έχουμε αστοχήσει , αφού ακουμπήσαμε στις δικές μας δυνάμεις και όχι στο Χριστό. Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ.Νεκτάριος προέτρεψε τουςπιστούς να αλλάξουν νοοτροπία στη ζωή τους, αγαπώντας πρώτα απ’όλα τον Κύριο και να ξεχωρίσουν από όλα αυτά που οδηγούν στην αμαρτία και την καταστροφή. Ας ζήσουμε με το Θεό τηςΑγάπης και της Πίστεως, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος χειροθέτησεΑναγνώστη τον Σπυρίδωνα-Φίλιππο Στασινούλα, υιό τουΕφημέριου του Ι.Ν. π. Γεωργίου.

nekt (2)_result.JPG

 

nekt (3)_result.JPG

 

nekt (5)_result.JPG

 

nekt (6)_result.JPG

nekt (1)_result.JPG

Nikoleta Kouletsiou

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.