Την Βόρειο Εύβοια επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αμέσως μετά την πανήγυρη της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής για να λειτουργήσει σε τοπικές πανηγύρεις και να επικοινωνήσει με τα πνευματικά του τέκνα, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο.

Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 το πρωί, χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Λουτρών Αιδηψού, συλλειτουργούντων πολλών Ιερέων, με επικεφαλής τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Τιμόθεο Τσισμανλίδη εκ της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης και με τη συμμετοχή εκκλησιάσματος, το οποίον αποτελείτο τόσο από κατοίκους της Αιδηψού όσο και από παρεπιδημούντες προσκυνητές, οι οποίοι προέρχονται από διάφορες περιοχές της Πατρίδος μας, επισκέπτονται την Αιδηψό για τα ιαματικά της λουτρά, δίχως ποτέ να παραλείπουν να εκκλησιάζονται.

Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγο πνευματικής οικοδομής προς τους πιστούς και χειροθέτησε Οικονόμο τον Εφημέριο της Ενορίας π. Χρήστο Νγκέλα, ο οποίος επί ένδεκα χρόνια, μαζί με τον Προϊστάμενο της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Νικόλαο Αργυρίου, εργάζεται με φιλότιμο και μεράκι για τον εν Χριστώ καταρτισμό των πιστών, αλλά και μη φειδόμενος κόπων, αναλώνεται στο έργο της αποπερατώσεως του νέο Ενοριακού Ι. Ναού. Ο νέος Οικονόμος π. Χρήστος Νγκέλας είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων, καθώς και υπεύθυνος Νεότητος στην Αρχιερατική Περιφέρεια Αιδηψίων και το καρποφόρο έργο του σε αυτό τον τομέα αντικατοπτρίζεται με την μόνιμη παρουσία υπέρ των εκατό παιδιών σε όλες τις βαθμίδες του Κατηχητικού και στην Ενορία του Αγίου Παντελεήμονος Λ. Αιδηψού.

Την Τρίτη 28 Ιουλίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στις Ροβιές (πάνω από τις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως), παρουσία ευλαβών προσκυνητών, οι οποίοι ιδιαιτέρως τιμούν την Οσία Ειρήνη, ενω ευχήθηκε με πατρική αγάπη και στην εορτάζουσα Ηγουμένη της Ι. Μονής Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη και την υποτακτική της μοναχή Ειρήνη.

Οι ανωτέρω Ακολουθίες, στις οποίες έψαλλαν καλλίφωνοι Ιεροψάλτες, μεταξύ των οποίων ο Πρωτοψάλτης κ. Κωνσταντίνος Πολίτης-Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιεροψαλτικών Συλλόγων Ελλάδος, ο Πρωτοψάλτης και Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Δημήτριος Παπαβασιλείου, πλαισιούμενοι από Ιεροψάλτες μαθητές των παραρτημάτων Βορείου Ευβοίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.