Στην ιερά νήσο Τήνο μετέβη χθες το μεσημέρι με σκάφος από την Ερμούπολη ο Σεβασμιώτατος Μητρ. Σύρου κ. Δωρόθεος Β' και συγχοροστάτησε μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου στον Πανηγυρικό Δισαρχιερατικό Εσπερινό,που τελέσθηκε στο Παρεκκλήσιο του Σεβασμιωτάτου κ. Νικολάου, στην περιοχή "Άβδος", τιμώμενο επ` ονόματι του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, του Ομολογητού,παρουσία Λαμιέων Κληρικών και πιστών,του Αρχιερατικού Επιτρόπου και Ιερέων της Τηνου, του Δημάρχου Τήνου, Δημοτικών Συμβούλων, του Λιμενάρχη Τήνου και Τηνίων πιστών.

  Πρό του πέρατος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στην τεσσαρακονταετή λειτουργική παρουσία του Παρεκκλησίου, στους αγώνες και τις προσπάθειές του για την ανοικοδόμησή του,με την άδεια και ευλογία του Μακαριστού Μητροπολίτου Σύρου κυρού Δωροθέου Α’ (Στέκα), ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την αγάπη του και τον συνεχάρη για τη διακονία του εν Τήνω και εν ταις Κυκλάσι νήσοις.

  Αντιφωνών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , αφού συνεχάρη το Σεβασμιώτατο κ. Νικόλαο για τη συμπλήρωση εικοσαετούς Αρχιερατείας, υπεγράμμισε ότι ” …Όλοι μας είμεθα υπερήφανοι διότι είσθε Τήνιος,για την καρποβριθή Αρχιερατεία σας, για το πλούσιο συγγραφικό σας έργο, τον πνευματεμφόρο λόγο σας και την εν γένει παρουσία σας στην Εκκλησια” , τόνισε ότι είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος, σαν στο σπίτι του, και του προσέφερε αντίγραφο της Εικόνας του Αγίου Νικολάου Σύρου, επί τη αμφιετηρίδι της τεσσαρακονταετίας του ιερού Παρεκκλησίου και εικοσαετίας Αρχιερατείας του.  

 

 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.