Μητρόπολη Λευκάδος

Το πρωινό της Κυριακής, 21 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11.30 π.μ. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβει με την συνοδεία του στο ξενοδοχείο «Αχίλλειον» (ὁδ. Ἁγ. Κωνσταντίνου 32, δίπλα στό Ἐθνικό Θέατρο) όπου κι ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτα της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών. Οικοδεσπότης της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της Ε.Λ.Μ. κος Αθ. Μελάς.

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν ο βουλευτής Λευκάδας κος Αθ. Καββαδάς, ο δήμαρχος Λευκάδας κος Κ. Δρακονταειδής, ο πρώην βουλευτής κος Ξ. Βεργίνης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λευκάδας κος Σωτ. Σκιαδαρέσης, ο αντιδήμαρχος κος Αθ. Περδικάρης, ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κος Σπύρος Αρβανίτης και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κος Απ. Κακλαμάνης. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του μεγαλειώδους έργου του αειμνήστου εκπαιδευτικού Π. Ροντογιάννη:

“Η Χριστιανική Τέχνη στη Λευκάδα”, που έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών, με αφορμή την επανέκδοσή του από την Ε.Λ.Μ., τα έξοδα της οποίας ανέλαβε ο πρώην βουλευτής Λευκάδας κ. Ξ. Βεργίνης. Φυσικά παρόντες ήταν ο γιος και ο εγγονός του αείμνηστου Πάνου Ροντογιάννη, κ.κ. Σπύρος και Πάνος Ροντογιάννης, καθώς και ο πρόεδρος και τα μέλη της Ομοσπονδίας των Απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων κος. Θ. Δ. Λογοθέτης, οι πρόεδροι και μέλη πολλών Λευκαδίτικων συλλόγων Αττικής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και συνεχίστηκε με τους χαιρετισμούς του προέδρου της Ε.Λ.Μ. και των υπολοίπων επισήμων εκπροσώπων.

Τόσο ο Σεβασμιώτατος όσο και οι υπόλοιποι επίσημοι αναφέρθηκαν στο πολύτιμο πνευματικό έργο της Ε.Λ.Μ. και έδωσαν τις ευχές τους για μια δημιουργική χρονιά για την Εταιρεία και το νησί της Λευκάδας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια της μοναδικής αυτής εκδήλωσης ακούστηκαν πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τα μέλη της νεοσύστατης χορωδίας του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής.

Ο Λευκάδος Θεόφιλος στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιτας της Εταιρίας Λευκαδικών Μελετών Ο Λευκάδος Θεόφιλος στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιτας της Εταιρίας Λευκαδικών Μελετών

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.