Με ομιλητές τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο και τον Αιδεσ. Πρωτοπρ. Αθανάσιο Γκίκα, Αν. Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, συνεχίστηκαν την Πέμπτη 12 Μαΐου στο Καμπέρειο Πνευματικό Ίδρυμα τα επιμορφωτικά σεμινάρια των κληρικών της Μητροπόλεως Ιωαννίνων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Κεφαλληνίας, ο οποίος παρά τα πολλά και σημαντικά καθήκοντά του μπόρεσε να παρευρεθεί και να διδάξει στο σεμινάριό μας, καθώς επίσης και τον έτερο ομιλητή Καθηγητή π. Αθανάσιο Γκίκα.

Ευτυχής συγκυρία ήταν η παρουσία στο επιμορφωτικό πρόγραμμα της Μητροπόλεως του ομότιμου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Αντωνίου Παπαδοπούλου, ο οποίος παρευρίσκεται στην πόλη μας εξ αφορμής της αναγορεύσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δημήτριος ανέπτυξε το θέμα «Ιστορία και Θεολογία της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου» ενώ η εισήγηση του π. Αθανασίου εστιάστηκε στον «Κληρικό ως εικόνα του Χριστού».

Οι Ιερείς παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις και ακολούθησε επικοδομητικός διάλογος με τους εισηγητές. Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάξιμος, προέτρεψε όλους τους συμμετέχοντες να παρευρεθούν στην τελετή αναγορεύσεως του Σεβασμιωτάτου Ναυπάκτου σε επίτιμο διδάκτορα, ενός Ηπειρώτη για τον οποίο πρέπει να είμαστε υπερήφανοι, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

1305σεμ (1).jpg

1305σεμ (2).jpg

1305σεμ (3).jpg

1305σεμ (4).jpg

1305σεμ (5).jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.