ΓΑΜΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΥ - ΚΑΓΙΟΥΛΗ: Ο γάμος των Ιωάννου-Αρμοδίου Σαράντου και Νικολίνας-Σοφίας Καγιούλη από τον Μητροπολίτη Κορίνθου. Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ευλόγησε, στις 20 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου, τον Γάμο των κ. Ιωάννου-Αρμοδίου Σαράντου του Γεωργίου και της Μαργαρίτας, και κ. Νικολίνας-Σοφίας Καγιούλη του Σταύρου και της Δήμητρας, αδελφής του Πρωτ. π. Πέτρου Καγιούλη, Προϊστάμενου του ως άνω Ι. Ναού και υπαλλήλου των Γραφείων της Ι. Μητρόπολης.

Στους λόγους που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου στους νεονύμφους, ομιλών από καρδιάς, επισήμανε ότι η ζωή των ανθρώπων πλέον δεν διέπεται από τις οικουμενικές αρχές και αξίες, που ίσχυαν πάντοτε, αλλά από την παγκοσμιοποίηση, την τεχνητή νοημοσύνη και την λεγόμενη μετά άνθρωπον εποχή, που οι ισχυροί θέλησαν να μας επιβάλλουν.

Στις μέρες μας δεν μπορεί κανείς πλέον να μιλήσει για Πατρίδα, Θεό και Οικογένεια. Η ζωή όμως δίδεται από τον Θεό δια των γονέων. Στο κύτταρο της οικογένειας οι άνθρωποι μαθαίνουν να ζουν, να τρώνε, να ομιλούν, να περπατούν, να διαβάζουν, να βιώνουν συναισθήματα και ωριμάζοντας να ξεχωρίζουν το καλό από το κακό. Πάντοτε η οικογένεια έδινε αυτά τα εφόδια στον άνθρωπο και το Σχολείο ερχόταν μετά να τα καλλιεργήσει περισσότερο, ώστε με την απαραίτητη πίστη στο Θεό η ζωή να εξαγιάζεται και να γίνεται «ανθόσπαρτη», δηλαδή, ζωή που εσπάρη με ευωδιαστά άνθη μέσα στην οικογένεια από τον πατέρα και την μητέρα και στην συνέχεια από τους διδάσκοντες στα σχολεία.

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους νεόνυμφους να παραμείνουν σταθεροί στις αξίες που περιέγραψε, να κάνουν μια ευτυχισμένη οικογένεια και με την ευλογία του Θεού να έχουν «μακροζωΐαν, εὐτεκνίαν, προκοπὴν βίου καὶ πίστεως» απολαμβάνοντας όλα τα αγαθά της γης και της επουρανίου Βασιλείας Του!

Ο γάμος των Ιωάννου-Αρμοδίου Σαράντου και Νικολίνας-Σοφίας Καγιούλη από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Ο γάμος των Ιωάννου-Αρμοδίου Σαράντου και Νικολίνας-Σοφίας Καγιούλη

γάμος Ιωάννου-Αρμοδίου Σαράντου και Νικολίνας-Σοφίας Καγιούλη από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Διαβάστε όλα τα νέα από τις Ιερές Μητροπόλεις στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.