Μητρόπολη Σπάρτης

Με τον A΄ Κατανυκτικό Εσπερινό, που καλείται και «Εσπερινός της Συγγνώμης», ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου 2018 για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Στη Σπάρτη ο ‘’Εσπερινός της Συγγνώμης’’ τελέσθηκε, όπως κάθε χρόνο, στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού συμπροσευχήθηκαν αρκετοί κληρικοί απ” όλη την Μητροπολιτική μας περιφέρεια και πλήθος πιστών.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στο κήρυγμά του, με αφορμή το τροπάριο των αίνων, το οποίο αναφέρει τον στίχο «το στάδιον των αρετών ηνέωκται· οι βουλόμενοι αθλήσαι, εισέλθετε», αναφέρθηκε στον πνευματικό αγώνα που καλούνται να δώσουν οι Χριστιανοί την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στεκόμενος στην μετάνοια, τη συγγνώμη, τη νηστεία, την συχνή κοινωνία με τον Πανάγαθο Θεό και την ελεημοσύνη.

Ιδιαίτερα για τη συγγνώμη τόνισε ότι θα καταφέρουμε να την δίνουμε με όλη μας την καρδιά όταν κατανοήσουμε ότι είμαστε παιδιά του Πανάγαθου Θεού, ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια μας και ότι μέσω αυτής κερδίζουμε ψυχική ειρήνη και γαλήνη.

Επίσης επισήμανε ότι είναι αντιφατικό να ζητούμε συγχώρεση από τον Θεό για τα αμαρτήματά μας, ενώ την ίδια ώρα αρνούμαστε να συγχωρήσουμε τον συνάνθρωπό μας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ζήτησε πρώτος συγγνώμη για τα όποια λάθη ή παραλείψεις του, ενώ παρείχε και τη δική του συγγνώμη σε κάθε συνάνθρωπο.

Παράλληλα ευχήθηκε η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή να αποτελέσει για όλους τους Χριστιανούς εφαλτήριο ψυχικής και πνευματικής αναγέννησης.

Μετά το πέρας του Α΄Κατανυκτικού Εσπερινού, ως είθισται, κληρικοί και πιστοί έδωσαν τον ασπασμό της συγγνώμης.

Ο «Εσπερινός της Συγγνώμης» στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης Ο «Εσπερινός της Συγγνώμης» στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης Ο «Εσπερινός της Συγγνώμης» στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης Ο «Εσπερινός της Συγγνώμης» στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης Ο «Εσπερινός της Συγγνώμης» στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης Ο «Εσπερινός της Συγγνώμης» στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης Ο «Εσπερινός της Συγγνώμης» στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης Ο «Εσπερινός της Συγγνώμης» στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.