Μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα αλλά και με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη των Αγίων νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, των εν Λέσβω μαρτυρησάντων, στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Κέντρο του εορτασμού ήταν το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων που ευρίσκεται στην Ενορία του Αγίου Νεκταρίου της πόλεως.

Την Δευτέρα της Διακαινησίμου, 2 Μαΐου, στον Μέγα Αναστάσιμο Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, με την συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Την κυριώνυμο ημέρα, Τρίτη της Διακαινησίμου, 3 Μαΐου, τελέσθηκε οΑναστάσιμος Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του
Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.

Στον λόγο του ο Θεοφιλέστατος παρέθεσε τον βίο, την δράση αλλά και το μαρτυρικό τέλος των Αγίων, τονίζοντας πως όλοι μας θα πρέπει να μαρτυρήσουμε για την πίστη στον Ιησού Χριστό. Ιδιαιτέρως ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο θάρρος της δωδεκαετούς Αγίας Ειρήνης, την οποία, οι δυσσεβείς, κατέκαυσαν μέσα σε πιθάρι, στη θέα των γονέων της.

Παράλληλα τόνισε πως από το κοσμοσωτήριο γεγονός της Αναστάσεως διδάχθηκαν την εν Χριστώ ζωή οι τιμώμενοι Νεοφανείς Μάρτυρες, οι οποίοι με την δράση
τους και το μαρτύριό τους ομολόγησαν την αφοσίωση και την πίστη τους στον Αναστημένο Σωτήρα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε σε όλους το Φως της Αναστάσεως αλλά και το «φως» που εξήλθε από το μαρτύριο των Αγίων, να φωτίζει τον βίο και την πορεία μας προς την Θέωση.

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές, εγκάρδιες, Αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ.
Χρυσοστόμου.

 

 

 

 

 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.