Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας στην τακτική του Συνεδρίαση στις 23 Μαρτίου 2016, αποφάσισε ότι στο πλαίσιο της «Χρηστιδείου Τελετής» του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης» (την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στις 11.30 π.μ.), όπου ο Σεβασμιότατος συμμετέχει ως κεντρικός ομιλητής, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, θα βραβεύσει τον Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης, κ.κ. Ελπιδοφόρο, Ηγούμενο της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης και Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αφενός για την πολύτιμη συνεισφορά του και τις εντατικές προσπάθειές του για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης.

Την Θεολογική Σχολή την έχει θέσει στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος καθιστώντας την χώρο επίλεκτων επιστημονικών συναντήσεων και συνεδρίων και τόπο επισκέψιμο με ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά, τιμώντας με τον τρόπο αυτόν τον υψηλό ρόλο που του ανατέθηκε από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, και αφετέρου για το σημαντικό εκκλησιαστικό και πολιτιστικό του έργο με την αναστήλωση και αναβίωση Ιερών Ναών στην περιοχή της Προύσας στη Μικρά Ασία, αλλά και για τη γενικότερη επιστημονική και εκκλησιαστική προσφορά του στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στο σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Η παρούσα βράβευση αντανακλά την τιμή προς το πρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Προύσης, κ.κ. Ελπιδοφόρου, αλλά και προς τους θεσμούς που υπηρετεί με αφοσίωση και συνέπεια ο ίδιος, και ιδιαιτέρως προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο. Η βράβευσή του στο πλαίσιο μιας τελετής διάκρισης αριστούχων μαθητών λαμβάνει τη διάσταση της υποδειγματικής λειτουργίας και της πολυεπίπεδης προσφοράς ενός ανθρώπου του πνεύματος, ο οποίος μπορεί να αποτελεί πρότυπο για τις νεότερες γενιές.

(Αριθμός απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας 77/2016, ΑΔΑ: 7ΧΒΞΩΗΙ-Ξ79)

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.