Ευρισκόμενοι στο κέντρο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, κάνοντας δε τον ευλογημένο αγώνα μας, ο καθένας όσο μπορεί καλύτερα για να ζήσουμε και φέτος όσο γίνεται πνευματικά και με χαρά Χριστού, αυτή την ευλογημένη και κατανυκτική λειτουργική περίοδο, προκειμένου να φθάσουμε έτσι επάξια στην ένδοξο και λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας, μέσα σε κλίμα Ιεράς κατανύξεως και Θρησκευτικής ευλαβείας, τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής της Σταυροπροσκύνησης, ο τέταρτος κατά σειρά Κατανυκτικός Εσπερινός, αυτή την φορά στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τον Κατανυκτικό αυτό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Πόλεως. Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Φιλάρετος Σπανόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος ανέπτυξε με σαφήνεια και γλαφυρότητα το θέμα: «Συγνώμη και Συγχωρητικότητα», χαρίζοντας έτσι πολύτιμα εφόδια, στους παρισταμένους οι οποίοι συμμετείχαν στην κατανυκτική αυτή Ιερή Ακολουθία, για την μεγάλη αρετή της συγγνώμης αλλά και της αγάπης προς τους «εν Χριστώ αδελφούς μας».

Ο επόμενος Κατανυκτικός Εσπερινός, θα τελεσθεί την ερχόμενη Κυριακή Δ΄ Νηστειών, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Πύργου, με ομιλητή τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Χριστόφορο Κωλέττη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.