Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και νοσταλγίας η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε σήμερα την μνήμη του Μακαριστού Ποιμενάρχου της, Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, του από Δημητριάδος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης οκτώ ετών από την εις Κύριον εκδημία του.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, παρουσία πλήθους κληρικών και λαϊκών αδελφών, που ένωσαν τις προσευχές τους για την ανάπαυση της ψυχής του και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την επί 24 χρόνια καλλίκαρπη και πολύκαρπη ενταύθα θυσιαστική ποιμαντορία του.

Ο Σεβ. κ. Θεόκλητος στο κήρυγμά του ευχαρίστησε τον συμπροσευχόμενο Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, γιατί, τόσον ο ίδιος όσο και τα στελέχη της Τοπικής Εκκλησίας, δεν έπαψαν να τιμούν, έργοις και λόγοις, την μνήμη του αειμνήστου προκατόχου του. Τόνισε, επίσης, ότι «ο Μακαριστός Χριστόδουλος μας λείπει. Λείπει ο λόγος του, το παράδειγμά του, η αγωνιστικότητά του, η αγάπη του για την πατρίδα, το έθνος και την Εκκλησία μας… Ο Χριστόδουλος αναλώθηκε και θυσιάστηκε για την δόξα της Εκκλησίας…».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο, με τη συμμετοχή και του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου, ο οποίος επεσήμανε ότι «ο Μακαριστός Χριστόδουλος σφράγισε την Τοπική μας Εκκλησία και τη ζωή όλων μας, γιατί ο λόγος του ήταν πάντοτε προφητικός, σχετικά με την Εκκλησία, την πατρίδα και τον κόσμο όλο. Όσο οι μεταγενέστεροι εντρυφούν στους λόγους και στα κείμενά του, που διασώζονται χάρη στην Τοπική μας Εκκλησία, διαπιστώνουν ότι είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ. Γι’ αυτό, τούτες τις κρίσιμες ώρες έχουμε ανάγκη τους λόγους και το παράδειγμά του…».

2801dim (1).jpg

2801dim (2).jpg

2801dim (3).jpg

2801dim (4).jpg

2801dim (5).jpg

2801dim (6).jpg

2801dim (7).jpg

2801dim (8).jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.