Το απόγευμα της Κυριακής 14 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε Εσπερίδα λόγου και τέχνης με θέμα «Νεομάρτυρες και δούλο Γένος: Η περίπτωση του Αγίου Μελετίου Επισκόπου Κίτρους», στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος», στην Κατερίνη.

Με την παραπάνω εκδήλωση, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις τιμής του Αγίου νέου Ιερομάρτυρος Μελετίου Επισκόπου Κίτρους, του οποίου η μνήμη θα τιμηθεί για πρώτη φορά στην Κατερίνη, με πρωτοβουλία και μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου.

Νεομάρτυρες και δούλο Γένος: Η περίπτωση του Αγίου Μελετίου

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ύμνοι από την Ακολουθία του τιμώμενου Ιερομάρτυρος, από τη χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω», υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Δημητρίου Μανούση.

Νεομάρτυρες και δούλο Γένος: Η περίπτωση του Αγίου Μελετίου Επισκόπου Κίτρους

Ακολούθησε σχετική ομιλία από τον Διάκονο π. Κωνσταντίνο Κοσμά και ποίημα από τη μαθήτρια Γεωργία Βαρδακώστα.

Διάκονος π. Κωνσταντίνος Κοσμάς

Η εκδήλωση επισφραγίστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, ο οποίος αναφέρθηκε στην εικονογραφία του Αγίου Μελετίου. Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι οι Νεομάρτυρες αναδεικνύουν το γεγονός ότι η αγιότητα δεν ανήκει μόνο σε κληρικούς και μοναχούς. Είναι προσιτή στον καθένα παρουσιάζοντας σχετικές περιπτώσεις νεομαρτύρων από διάφορα κοινωνικά στρώματα και επαγγέλματα.

Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος

Η ίδια Εσπερίδα θα επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες στις έδρες των Αρχιερατικών Περιφερειών Λιτοχώρου και Αιγινίου, ενώ οι εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Μελετίου θα συνεχιστούν με Γενική Ιερατική Σύναξη, και τις λατρευτικές εκδηλώσεις της μνήμης του Αγίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κατερίνης το διήμερο 17 και 18 Μαΐου.

Γεωργία Βαρδακώστα

Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.