Την ρασοφορία της Μοναχής Μακαρίας, κατά κόσμον Μαρίας Μαστοροδήμου, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στην Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου.

Η νέα Μοναχή κατάγεται από τη Λάρισα, είναι 37 ετών και απόφοιτη ΤΕΙ Βιομηχανικού Σχεδιασμού. Στην ρασοφορία συμμετείχαν αντιπροσωπείες Ιερών Μονών της Τοπικής μας Εκκλησίας και πλήθος προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «στα μάτια πολλών η ολοκληρωτική αφιέρωση στον Θεό ενός νέου ανθρώπου, στην εποχή μας, ξαφνιάζει.

μητρόπολη

Τελικά, υπάρχουν ψυχές που δε συμβιβάζονται με το μέτριο, δε στέκονται στο ανεπαρκές, αλλά διψούν για την απόλυτη αλήθεια και την αναζητούν, για να κατακτήσουν την κοινωνία με το τέλειο, δηλ. τον Θεό…».

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «ο δρόμος της αφιερώσεως θέλει αυθεντικότητα, γιατί η τελειότητα μόνο σε αυθεντικούς ανθρώπους αρμόζει και σε ψυχές αποφασισμένες να δοθούν ολοκληρωτικά στο Θεό… Θέλει υπακοή στον Θεό, στο πρόσωπο της ηγουμένης… Θέλει θυσία και προσφορά, γιατί μέσα στο κοινόβιο βιώνεται η κοινωνία της αγάπης, η ενότητα, το μοίρασμα…».

Ευχήθηκε, τέλος, ο Θεός να στερεώνει τη νέα Αδελφότητα και την νέα Μοναχή Μακαρία στον δρόμο της αφιερώσεως.

μοναχή

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.