Η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ηρωδίωνος πρώτου Επισκόπου Νέων Πατρών και Ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας εορτάσθηκε με κατάνυξη την Τρίτη 28 Μαρτίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Στην κατανυκτική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ηρωδίωνος, συγγενή του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος εκήρυξε το Ευαγγέλιο στην Υπάτη σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη.

Εποχή ειδωλολατρίας και μαγείας, καθώς στην Υπάτη, η οποία ήταν εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο, ανθούσε η τέχνη του διαβόλου, η μαγεία.

Ο ποιμενάρχης ετόνισε ιδιαίτερα το ιεραποστολικό έργο του Αγίου Αποστόλου Ηρωδίωνος, ο οποίος κηρύττοντας τον Χριστό κατήργησε τον μισόκαλο διάβολο, έργο του οποίου είναι η μαγεία, τα αποτελέσματα της οποίας αποβαίνουν ολέθρια και καταστροφικά για την ζωή του ανθρώπου.

Ευχήθηκε δε στην Πρόεδρο και τα μέλη του Θρησκευτικού Συλλόγου «Άγιος Ηρωδίων» να συνεχίζουν το θεάρεστο ιεραποστολικό τους έργο με τις πολύ ψυχωφελής ομιλίες, τα κηρύγματα και τους κύκλους μελέτης της Αγίας Γραφής, εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνουν και να έχουν πάντοτε την ευλογία του Θεού και ακοίμητες τις πρεσβείες του προστάτου τους Αγίου.

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε αρτοκλασία προσφορά του Συλλόγου Ορθοδόξου Χριστιανικής Αγωγής «Ο Άγιος Ηρωδίων».

Ακολούθησε κέρασμα με νηστίσιμα εδέσματα στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρου του Μητροπολιτικού Ναού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.