Με λαμπρότητα εορτάσθη το Γενέσιον της Θεοτόκου στην Πάτρα. Επίκεντρο της Εορτής ο πανηγυρίζων μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός της Παντανάσσης Πατρών.

Στον Εσπερινό εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή πολλών Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους κόσμου, που κατέκλυσαν τον ανακαινισθέντα εκ βάθρων, έπειτα από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008, ιστορικό Ιερό Ναό της Παναγίας της Παντάνασσης.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μίλησε για το θέμα της προσευχής και κατέληξε με αναφορά στο θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα, περί της προσευχής δηλαδή, στα Σχολεία “Όποιος δεν θέλει την προσευχή στο Σχολείο επιθυμεί την δημιουργία ανθρώπων αδύναμων, μετέωρων και ευκολομεταχείριστων. Η προσευχή στηρίζει, δυναμώνει, εμψυχώνει, ελευθερώνει τον άνθρωπο, του δίδει ελπίδα, αισιοδοξία και βεβαιότητα ασφαλείας αφού τον ενώνει με τον Θεό”.

Την Ιερά Αγρυπνία ετέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αρτέμιος Αργυρόπουλος. Ανήμερα στην Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην θέση της Παναγίας στην Θεία Λειτουργία.

Τέλος, επήνεσε και συνεχάρη όλους όσοι εργάζονται και διακονούν με ζέση ψυχής και καρδίας στον Ιερό Ναό, τους ευλαβεστάτους Ιερείς, τους Ιεροψάλτες, τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους και τον φιλόθεο Λαό του Θεού για την αφοσίωσή τους προς την αγία μας Εκκλησία.

Στην Ιερά Μονή Φιλοκαλλίου εχοροστάτησε στον Εσπερινό ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και εκήρυξε επικαίρως προς το πλήθος των ευσεβών χριστιανών.

 

patr1.jpg

 

patr2.jpg

 

patr3.jpg

 

patr4.jpg

patr5.jpg

Γιώργος Λακαφώσης

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.