Όπως μας πληροφορεί η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου με λαμπρό συλλείτουργο στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή του Μπάτσκοβο, που βρίσκεται κοντά στη Στενήμαχο (σήμερα Ασένοβγραντ), πλησίον της Φιλιππουπόλεως, εόρτασε την πεντηκοστή επέτειο των γενεθλίων του, κατά την τοπική παράδοση, ο Ηγούμενος της Μονής, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βελίκης κ. Σιώνιος, στις 27 του μηνός Δεκεμβρίου ε.έ, ημέρα μνήμης του Πρωτομαρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου.

Στο συλλείτουργο, εκτός του τιμωμένου Ιεράρχου, ο οποίος και προέστη της Θείας Ευχαριστίας, μετέσχον από την Εκκλησία της Ελλάδος οι Σεβ. Μητροπολίτες Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος και Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, από το Πατριαρχείο Αντιοχείας ο Θεοφ. Επίσκοπος Σαφίτα κ. Δημήτριος, και από την Εκκλησία της Βουλγαρίας οι Σεβ. Μητροπολίτες Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος, Στάρας Ζαγοράς κ. Κυπριανός και οι Θεοφ. Επίσκοποι Ζνεπόλεως κ. Αρσένιος, Μπελογκράντσκι κ. Πολύκαρπος και Κωνσταντίνης κ. Ιάκωβος. Προσήλθαν επίσης συμπροσευχόμενοι ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελικο-Τυρνόβου κ. Γρηγόριος και ο Επίσκοπος Βύσκας κ. Βαρνάβας, από την Εκκλησία της Ρωσίας. Πλήθος κληρικών, παραγόντων της τοπικής αυτοδιοικήσεως και πιστών προσήλθαν για να ευχηθούν στο σεμνό Ιεράρχη της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας και να εκφράσουν σε αυτόν την αγάπη τους και τις ευχές τους με την ευκαιρία του ιωβηλαίου. Εκ μέρους των εξ Ελλάδος Ιεραρχών τον προσήκοντα λόγο απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, κατά το παρατεθέν στην Ιερά Μονή επίσημο γεύμα.

Ιερά Μονή του Μπάτσκοβο αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Ιερά Μονή του Μπάτσκοβο αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο

Ιερά Μονή του Μπάτσκοβο αφιερωμένη Υπεραγία Θεοτόκο

Σημειωτέον, ότι η Ιερά Μονή του Μπάτσκοβο, αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο, μετά τη Μονή της Ρίλας, είναι το δεύτερο σε αίγλη ορθόδοξο προσκύνημα της Βουλγαρίας, κτισμένο τον 11ο αιώνα, στις υπώρειες της Ροδόπης, από τον στρατηγό του αυτοκράτορα Αλεξίου Κομνηνού, Γρηγόριο Πακουριανό, όπως μαρτυρούν οι επιγραφές, που σώζονται μέχρι σήμερα στην ελληνική γλώσσα.

Ιερά Μονή του Μπάτσκοβο αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Ιερά Μονή Μπάτσκοβο αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Ιερά Μονή Μπάτσκοβο αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο

Μονή Μπάτσκοβο αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο

Μονή Μπάτσκοβο αφιερωμένη Υπεραγία Θεοτόκο

Μονή Μπάτσκοβο Υπεραγία Θεοτόκο

Ιερά Μονή Μπάτσκοβο

Ιερά Μονή Μπάτσκοβο Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Ιερά Μονή Μπάτσκοβο Μητρόπολη Διδυμοτείχου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τις Ιερές Μητροπόλεις από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.