Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 και ώρα 18:00 η τελετή θεμελίωσης του Νέου Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομου.

 

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο βουλευτής του Ν. Πρέβεζας με την Ν.Δ. κ. Στέργιος Γιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Αθλητισμού κ. Περικλής Βασιλάκης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης αλλά και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δ. Πρέβεζας και φορείς της Πρέβεζας με αρκετούς πολίτες να στηρίζουν αυτήν την επιθυμία των κατοίκων της περιοχής που πλέον παίρνει σάρκα και οστά.

 

Μετά την λειτουργία τον λόγο είχε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος όπου αναφέρθηκε στην επιθυμία των κατοίκων της περιοχής να φτιαχτεί ο καινούργιος Ναός, κάνοντας μια αναφορά στον παλαιό Ναό όπου λόγω του εδάφους έχει γκρεμιστεί ο μισός ενώ στην συνέχεια α ευχαρίστησε όσους συντέλεσαν για να γίνει η ανέγερση του νέου Ναού αλλά πιο πολύ τους ανθρώπους όπου όπως τόνισε ο Μητροπολίτης «έτρεξαν και υπερέβησαν εαυτούς για να φτάσουμε σήμερα σε αυτό το σημείο».

 

Στην συνέχεια το λόγο είχε ο κ. Χαράλαμπος Γκανάλας, εκ μέρους του Συλλόγου Αγίων Αποστόλων Πρέβεζας όπου όπως τόνισε ο Σύλλογος έγινε γι’ αυτόν τον σκοπό ώστε να γίνει η ανέγερση του Ναού και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη που τέλεσε την τελετή θεμελίωσης του Ναού αλλά και τους κατοίκους της περιοχής όπου με διάφορους τρόπους βοήθησαν να φτάσει σε αυτό το σημείο ο Ναός.

Δείτε βίντεο με απόσπασμα της τελετής αλλά και τις δηλώσεις τόσο του Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομου όσο και του κ. Γκανάλα.

 

Ακολούθησε χορευτική εκδήλωση από τα χορευτικά των πολιτιστικών συλλόγων του Αγίου Θωμά και του Νεοχωρίου.

 

 


 

 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.