Στην Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης μετέβη την Παρασκευή 8 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και χοροστάτησε στην Ακολουθία της Δ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπαραγία Θεοτόκο.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος ερμήνευσε το στίχο του Ακαθίστου «Χαῖρε, τῆς Ἐκκλησίας ὁ ἀσάλευτος πύργος, χαῖρε, τῆς Βασιλείας τὸ ἀπόρθητον τεῖχος», τονίζοντας ότι πάντοτε θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ταλαιπωρούν την Εκκλησία και θα κακο­μεταχειρίζονται τους πιστούς, επειδή πιστεύουμε στο Θεό και μένουμε αμετα­κί­νητοι στις εντολές Του. Εμείς όμως δεν θα πρέπει να δειλιούμε, αλλά να δοξάζουμε το Θεό και κυ­ρίως να μην απελπι­ζό­μα­­στε, διότι σ’ αυτήν την ταλαιπωρία υπάρχει το απόρθητον τείχος, που είναι η Θεοτόκος.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε στους πιστούς ότι την Τρίτη του Πάσχα στο καθολικό της Ιεράς Μονής θα τελεσθεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 72 ετών από την ανατίναξη της Ιεράς Μονής Αντινίτσης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και θα γίνει η εγκατάσταση της νέας αδελφότητος της Μονής.

Στην ακολουθία των Χαιρετισμών έψαλλαν οι καλλίφωνοι Διάκονοι της Μητροπόλεως π. Ευστάθιος και π. Δημήτριος, παρέστησαν δε ο Διοικητής του 36ου Λόχου Διαβιβάσεων Ταγμ. Γεώργιος Καρπέτας και πολλοί προσκυνητές από την Λαμία και τις γύρω περιοχές. 

 

 

 

 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.