Φωτογραφίες: Γ.Π.Λ, Όλγα Τσώνη

Μια πρωτόγνωρη και συνάμα ενδιαφέρουσα εμπειρία έζησαν τα παιδιά και των δύο τμημάτων του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας Τσεραμιού της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, το απόγευμα του Σαββάτου 02 Απριλίου 2016.

Τα παιδιά επισκέφθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας του Τσεραμιού ο κ. Σπύρος Μαυρόγιαννης, ο οποίος μαζί με τη μητέρα του Κυριακή και με υλικά που ο ίδιος προσέφερε, έδειξε σε όλους τον τρόπο με τον οποίο παρασκευάζονται τα κόλλυβα υπέρ των ψυχών των προσφιλών συγγενών.

Οι μικροί μας φίλοι, ενθουσιασμένοι από την όλη διαδικασία, είδαν στην πράξη όσα διδάχθηκαν στο προηγούμενο μάθημα από τις κατηχήτριές τους πρεσβυτέρα Γεωργία Λάτση και νηπιαγωγό κ. Φανή Λάζαρη για το τι συμβολίζουν τα κόλλυβα, τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα και ποια είναι η ωφέλεια των μνημοσύνων για τις ψυχές των κεκοιμημένων.

Φτιάχνοντας μόνα τους ένα μικρό μπολ με κόλλυβα, έγραψαν σε ένα χαρτί τα ονόματα αγαπημένων τους προσώπων που έχουν φύγει από τη ζωή και βιώνοντας από κοντά τι γίνεται τα ψυχοσάββατα, μπήκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου ο εφημέριος της ενορίας π. Παναγιώτης Λάτσης έψαλλε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως όλων των ψυχών που τα παιδιά είχαν καταγράψει στο χαρτί.

Στο τέλος του μαθήματος, όσα από τα παιδιά είχαν παραμείνει στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, έβγαλαν μια αναμνηστική φωτογραφία με τον κ. Σπύρο Μαυρόγιαννη, τον οποίο πολύ ευχαριστούμε για την προθυμία του αλλά και για την αγάπη με την οποία περιέβαλλε τα παιδιά!

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΩΥΣΟΓΛΟΥ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.