του Μάρκου Παπαγεωργίου

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Παντοβασιλίσσης στη Ραφήνα.

Της Ακολουθίας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Ιερόθεο Καλογερόπουλο και τους Εφημερίους του Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των λέξεων “μυστικός” και “μυσταγωγώ”, που χρησιμοποιούνται στην υμνολογία της Εκκλησίας

“Ο Χριστός μυσταγωγεί τους μαθητές του. Τους παίρνει και τους εισάγει στο δυσπρόσιτο Μυστήριο του Θεού, το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.”

Σε άλλο σημείo ο κ. Νικόλαος ανέφερε πως “Ο Θεός εισέρχεται στην ιστορία, καθώς ενδύθηκε την ανθρώπινη φύση με αγάπη προς τον άνθρωπο. Θυσιάζεται γι’ αυτόν (“τούτο μου εστί το Σώμα, το υπερ

υμών κλώμενον” και “τούτο μου εστί το Αίμα το υπέρ υμών εκχυνόμενον”), δέχεται τον θάνατο και τον υπερνικά. Τέλος, γίνεται κοινωνούμενος, προσφέρεται, μέσα από τη Θεία Κοινωνία σε κάθε άνθρωπο και τον θεώνει.”

Έκλεισε τον λόγο του καλώντας τους πιστούς “να μην μείνουμε άνθρωποι, αλλά να επιτρέψουμε στην ενέργεια του Θεού να εισέλθει μέσα μας, ώστε να ενωθούμε με το πρόσωπό Του.”

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος, μοίρασε στο εκκλησιάσμα λαμπάδες από αγνό κερί, που κατασκευάζονται στο κηροπλαστείο της Μητροπόλεως, κάτι που συνηθίζει κάθε χρόνο την Μεγάλη Εβδομάδα

ek1.JPG

ek2.JPG

ek3.JPG

ek5.JPGek5.JPG

ek6.JPG

ek7.JPG

ek8.JPG

ek9.JPG

ek10.JPG

 

 

ek13.JPG

ek14.JPG

ek15.JPG

ek16.JPG

ek17.JPG

ek18.JPG

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.