Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος.

Στο σύντομο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο γεγονός της παράδοσης του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας από τον ίδιο τον Κύριο στους μαθητές. Τόνισε ότι το ευαγγέλιο και όλοι οι ύμνοι της ημέρας ωμιλούν για το γεγονός αυτό.

Πριν κοινωνήσουμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, τα οποία μας δίνουν ζωή αιώνιο, χρειάζεται με εσωτερική συντριβή να γνωρίζουμε ο καθένας τα κρίματά του και να προσερχόμαστε στο Μυστήριο της Μετανοίας, με ευλάβεια συντριβή εσωτερική και όχι από επιπολαιότητα. Όπως λέει και ο Απόστολος Παύλος στην προς Κορινθίου Επιστολή του μη πλησιάζει κανένας απροετοίμαστος στη Θεία Κοινωνία γιατί» ο γάρ εσθίων και πίνων αναξίως κρίμα εαυτώ εσθίει και πίνει» (Α’ Κορ.11,28). Το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας δίνει καινούργια ζωή.

Τέλος ο Ποιμενάρχης ευχήθηκε σε όλους η φετινή Μεγάλη Πέμπτη να αλλάξει τη ζωή μας και να χαρούμε και να γιορτάσουμε με όλη την Εκκλησία την Ανάσταση του Κυρίου ως γεγονός που ενίκησε το θάνατο και μας έδωσε καινούρια κτίση και νέα ζωή.

Στην θεία Λειτουργία παρέστησαν πλήθος ενοριτών και κυρίως πολλά παιδιά τα οποία και κοινώνησαν με ευλάβεια των Αχράντων Μυστηρίων.

Ακολούθησε καφές στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Ναού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.