Θετικότατη ανταπόκριση και μεγάλη αποδοχή από τις Σχολικές Κοινότητες απολαμβάνει η πρωτοβουλία της Μητρόπολης Δημητριάδος και του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Ιγνατίου, προσωπικά, για την τέλεση Υποδειγματικών - Κατηχητικών Θείων Λειτουργιών για τους μαθητές των σχολείων της επαρχίας μας, πρωτοβουλία που τείνει να γίνει παράδοση τα τελευταία χρόνια.

Το ένα μετά το άλλο τα σχολεία του Βόλου, της Νέας Ιωνίας, του Αλμυρού, του Πηλίου κ.ά. απευθύνουν σχετικά αιτήματα στην Ιερά Μητρόπολη για την διοργάνωση των ιδιαίτερων αυτών λειτουργικών ευκαιριών, που δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σ’ επαφή με την Λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας και ιδιαίτερα με τη Θεία Λειτουργία, που αποτελεί το επίκεντρο του εκκλ/κού βίου.

Οι εντυπώσεις που αποκομίζουν οι παράγοντες των σχολικών κοινοτήτων αποτυπώνονται, με ενάργεια, στην επιστολή που απέστειλε (1/3) στον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο ο Δ/ντής του 30ού Δημ. Σχολείου Βόλου κ. Πασχάλης Δήμου, όπου σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Εκ μέρους του εκπαιδευτικού προσωπικού, των μαθητών μας και των οικογενειών τους, σας μεταφέρω τις θερμές ευχαριστίες για την ανταπόκρισή Σας στο αίτημά μας για την πραγματοποίηση της «Υποδειγματικής» Θείας Λειτουργίας, η οποία αφιερώθηκε στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου και στους εθελοντές ανακούφισης των πασχόντων, με προεξάρχοντα τον Σύλλογο Ελπίδα…».

Ο κ. Δήμου αναφέρεται λεπτομερώς στην Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στις 22/2, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Βόλου από τον Εφημέριο του Ναού π. Κων/νο Κωστίμπα, με τη συνδρομή του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, ο οποίους εξηγούσε στα παιδιά τις λεπτομέρειες της λειτουργικής πράξης και του Υπευθύνου του Γραφείου Νεότητας Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου και καταλήγει: «Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε να συνεχίσετε να είστε αρωγός στην προσπάθειά μας να γαλουχήσουμε τους μαθητές μας με τα ανθρώπινα ιδεώδη της Ελληνοχριστιανικής Παράδοσης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη απέστειλε επιστολή προς τον Δ/ντή του 30ού Δημ. Σχολείου Βόλου, στην οποία τον συγχαίρει για την διοργάνωση της Υποδειγματικής Θείας Λειτουργίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου στην παιδική ηλικία, ενώ απευθύνει τις θερμές της ευχαριστίες και προς την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και το εκπαιδευτικό προσωπικό, «για την ενεργό συμμετοχή τους».

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.