Τρόπους συνεργασίας που θα δώσουν σύγχρονο περιεχόμενο στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και δη την Ήπειρο με τη Ρωσία, συζήτησαν με τον Ρώσο Πρέσβη Αντρέι Μάσλοβ, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Ο Ρώσος πρέσβης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα Ιωάννινα προσκεκλημένος του Μητροπολίτη και του Δημάρχου.

Νωρίς το πρωί συναντήθηκαν και συζήτησαν για αρκετή ώρα στο Δημαρχείο ζητήματα που αφορούν την εμβάθυνση της συνεργασίας, ενώ στη συνέχεια τον συνόδευσαν κατά την ξενάγηση του στο Νησί και τα ιστορικά Μοναστήρια του.

Στις δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης, τονίστηκαν απ’ όλους οι ισχυροί ιστορικοί ελληνο-ρωσικοί δεσμοί, με το Δήμαρχο Ιωαννίνων να επισημαίνει πως η συνάντηση με τον Ρώσο Πρέσβη εντάσσεται σε μια στρατηγική της Δημοτικής Αρχής, που προτάσσει τη «διπλωματία της πόλης», η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη οικονομικών, τουριστικών, θρησκευτικών, πολιτιστικών σχέσεων.

Σε άπταιστα ελληνικά ο Ρώσος Πρέσβης εξέφρασε τη χαρά του γι’ αυτή την πρώτη του επίσκεψη στα Γιάννενα και τόνισε πως «οι σχέσεις μας έχουν πολύ βαθιές ρίζες, αλλά σε αυτή την πολύτιμη ιστορική βάση πρέπει να κατασκευάσουμε ένα πλούσιο περιεχόμενο σύγχρονης συνεργασίας σε όλους τους τομείς».

Υπενθύμισε ότι σήμερα ο έλληνας πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Μόσχα για να συμμετάσχει στο διεθνές οικονομικό forum και αύριο είναι προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Πούτιν, κάνοντας λόγο για «πολύ μεγάλες προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών μας σε όλους τους τομείς».

Σημείωσε επίσης πως το 2016 που είναι αφιερωματικό έτος της Ελλάδας στη Ρωσία και της Ρωσίας στην Ελλάδα, «μας δίνουν μια εξαιρετική ευκαιρία να συμβάλουμε όλοι μαζί στην ανάπτυξη του περιεχομένου των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας».

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.