Με τον Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας συναντήθηκε προ ημερών ο Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ.Γεννάδιος, στο περιθώριο της ημέρας της Δημοκρατίας.

Για το γεγονός αυτό, η Μητρόπολη Ιταλίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Μετά πάσης επιβλητικότητος, αλλ’ όμως και βαθέως κεχαραγμένης της πολιτισμένης και λαμπροτάτης Realtà της Δημοκρατίας εις τας καρδίας των Ευρωπαίων Ιταλών, η ιστορική και χαρμόσυνος ημέρα της Δημοκρατίας εωρτάσθη, με συναντήσεις και τελετάς, αι οποίαι έλαβον χώραν εις τα παλαίφατα Giardini del Quirinale, της Αιωνίας Πόλεως, Ρώμης, ενώπιον μεγάλων Προσωπικοτήτων, κρατικών Αρχών, Δικαστικών, Επιστημόνων, Δημοσιογράφων, Καλλιτεχνών και του Εκπροσώπου της Α.Α. του Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου, Mons. Adriano Bernardini.

Εις την ιστορικήν και πρώτην ταύτην, από πλευράς Ιταλίας, επέτειον προσεκλήθην και έλαβε μέρος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος, ο οποίος ηυχήθη εορτίως εις την Α. Εξοχότητα τον Πρόεδρον της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Sergio Mattarella και διεβίβασε τας διαπύρους ευχάς της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου προς Αυτόν.

Μετά του Εξοχωτάτου Προέδρου είχε τιμητικήν συνομιλίαν, η οποία περιεστράφη περί το παγκόσμιον θέμα του «Διαλόγου», όλως ιδιαιτέρως εγένετο λόγος σχετικά με τον «Διάλογον της Αγάπης» και τον «Θεολογικόν Διάλογον», και μάλιστα ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το ιστορικόν περιεχόμενον της περιφήμου «Medaglia degli Incontri a Gerusalemme», της όλης υποθέσεως εμφανισθείς ο Εξοχώτατος Πρόεδρος βαθύς γνώστης αυτής, και άριστος συνομιλητής και επί των εκκλησιαστικών και θρησκευτικών θεμάτων.

Κατά την συνάντησιν ταύτην, εκτός του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας συνήντησεν, εχαιρέτισε, συνωμίλησε και ηυχήθη τα εικότα και επεκοινώνησε με προσωπικότητας μεγίστης περιωπής, αι οποίαι κατέκλυσαν τα μεγαλοπρεπή ανοιξιάτικα «Giardini Quirinale» ένθα ο Πρόεδρος έχει έδραν και εκείθεν διοικεί τον πολιτισμένον και δημοκρατικόν λαόν της Ιταλίας, έχων την Αιωνίαν Πόλιν, την Ρώμην, την περιώνυμον πόλιν της Φλωρεντίας, το Βυζάντιον της Δύσεως, την Βενετίαν, την άλλοτε πρωτεύουσαν της Repubblica Serenissima, την πόλιν της Arte και της Cultura, την παγκόσμιον πόλιν της ειρήνης και του διαλόγου.
Εις την Συνάντησιν ταύτην ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος συνωδεύετο υπό του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ανατολίου Μπίτκα, Ιερατικώς Προισταμένου της εκκλησίας εις Mestre Βενετίας: «Το Γενέθλιον της Υπεραγίας Θεοτόκου».

1206ital.jpg

1206ital1.jpg

1206ital2.jpg

1206ital3.jpg

1206ital4.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.