Με ιδιαίτερη λαμπρότητα το Ναύπλιο τίμησε τον προστάτη του Άγιο Αναστάσιο.

Ο Άγιος Αναστάσιος ο Ναυπλιεύς ήταν Χριστιανός Νεομάρτυρας της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Έζησε στο Ναύπλιο όπου και μαρτύρησε για την Χριστιανική πίστη του, στις 1 Φεβρουαρίου του 1655.

Την ίδια ημερομηνία τιμάται κάθε χρόνο η μνήμη του, έπειτα από Βασιλικό Διάταγμα της 14 Νοεμβρίου 1935. Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου και των Αρχιερέων Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιεροθέου, Αργολίδας Νεκταρίου και του θεοφιλεστάτου επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου.

Ανήμερα της εορτής έγινε η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιεροθέου και συλλειτουργούντων των αρχιερέων Θηβών Γεωργίου , Αργολίδος Νεκταρίου και του επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου. Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας έγινε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους δρόμους του Ναυπλίου.

Την εικόνα συνόδευε άγημα του ΚΕΜΧ και η Φιλαρμονική του Δήμου. Στον εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν οι βουλευτές Αργολίδος Γ.Γκιόλας, Γ.Μανιάτης και Γ.Ανδριανός ,ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α.Χειβιδόπουλος ,ο θεματικός αντιπερειφεριάρχης Β.Σιδέρης , ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χρ .Γραμματικόπουλος κα.

AG_ANASTASIOU2.jpg

AG_ANASTASIOU3.jpg

AG_ANASTASIOU5.jpg

AG_ANASTASIOU6.jpg

AG_ANASTASIOU12.jpg

AG_ANASTASIOU14.jpg

AG_ANASTASIOU16.jpg

AG_ANASTASIOU18.jpg

AG_ANASTASIOU19.jpg

AG_ANASTASIOU22.jpg

AG_ANASTASIOU23.jpg

AG_ANASTASIOU24.jpg

AG_ANASTASIOU26.jpg

AG_ANASTASIOU27.jpg

AG_ANASTASIOU28.jpg

AG_ANASTASIOU29.jpg

AG_ANASTASIOU30.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.