Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό.

Ιερείς εκ της Τριπόλεως συμμετείχαν τόσο στον Εσπερινό, όσο και στη λιτάνευση της ιεράς Εικόνος.

Πλήθος Τριπολιτών, αρχόντων και προσκυνητών, συμμετείχε και συμπροσευχήθηκε κατά την ώρα της Ακολουθίας του Εσπερινού.

Ο νεοανεγειρόμενος κοιμητηριακός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος, βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Τριπόλεως και έχει ανεγερθεί τα τελευταία χρόνια, επί Αρχιερατείας του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, στο σημείο στο οποίο υπήρχε παλαιότερα Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος.

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και ανηγέρθη κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβ. Ποιμενάρχη, ως σημείο αναφοράς και τόπος επιζητήσεως της χάριτος του Αγίου Πνεύματος, συνάμα δε, δόξης και τιμής της Αγίας Τριάδος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης, στο κήρυγμά του, ομίλησε για την Αγία Τριάδα και έκανε εκτενή αναφορά για το Πανάγιο Πνεύμα και τη δύναμη που παρέχει σε όλους η θεία φώτιση, χωρίς να παραλείψει να κάνει αναφορά και για τους νεκρούς μας και την υποχρέωση που έχουμε να προσευχόμαστε για αυτούς.

Εν συνεχεία, ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνας ανάμεσα στα μνημεία των κεκοιμημένων αδελφών μας όπου ετελέσθη δέηση υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος αγωνισαμένων και πεσόντων, των Αρχιερέων των ευλαβώς αρχιερατευσάντων εν τη Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, έτι δε και των Ιερέων και πάντων των κεκοιμημένων και αναπαυομένων στο Κοιμητήριο της Τριπόλεως.

esper_tripol1.jpg

esper_tripol3-1000x600.jpg

esper_tripol4.jpg

esper_tripol5.jpg

esper_tripol7.jpg

esper_tripol8.jpg

esper_tripol9.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.