Η Μητρόπολη Λαρίσης διοργανώνει την Πέμπτη 16 Ιουνίου εθελοντική αιμοδοσία και καλεί όλο τον κόσμο να προσφέρει λίγο αίμα.

Στην ανάγκη που υπάρχει για αίμα αναφέρθηκε σε μήνυμά του ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος.

Αναλυτικά αναφέρει:

Μήνυμα
του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου
Ιγνατίου

προς το Χριστεπώνυμον πλήρωμα
της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου

Αδελφοί μου,

Αποτελεί τιμή και ευλογία για τον Χριστιανό να προσφέρη λίγο αίμα από το δικό του για τη σωτηρία ενός συνανθρώπου του. Γιατί η προσφορά αίματος είναι η πιο ευγενική ανθρώπινη πράξι. Πράξι χριστιανικής αγάπης » εν έργω και αληθεία «. Η αμέλειά μας να δώσουμε λίγο αίμα για να σωθή ένας αδελφός μας, ίσως έχει τραγικές συνέπειες για το αιώνιο μέλλον μας. Γιατί η διαδικασία της προσφοράς αίματος είναι για τον δότη τόσο απλή, ακίνδυνη και ανώδυνη. Αρκεί να διαθέση κανείς ελάχιστα λεπτά της ώρας για να εκπληρώση το χρέος αυτό της αγάπης. Σε συνεργασία λοιπόν με το Νοσοκομείο της πόλεώς μας θα πραγματοποιήσουμε εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυσι της Τραπέζης Αίματος της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Όλοι οι υγιείς άνθρωποι από την ηλικία των 18 μέχρι 60 ετών μπορούν να δώσουν αίμα δύο ή τρεις φορές το χρόνο. Η Τοπική μας Εκκλησία μας καλεί τώρα όλους σ’ αυτή την Αιμοδοσία, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Το πρωι από τις 9:00 έως της 12:30 μετά το μεσημέρι θα μπορεί να προσέρχεται ο καθένας μας για να εκπληρώση αυτό το ιερό χρέος. Στην αιμοδοσία αυτή, παρακαλώ θερμά, να μετάσχουν όλοι οι Λαρισαίοι και όλοι οι πιστοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, άνδρες και γυναίκες, ιδιαίτερα μάλιστα οι άνδρες που έχουν την δυνατότητα να δίδουν πιο συχνά αίμα. Όσοι επιθυμούν να δώσουν αίμα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν επιτρέπεται να έχουν πάρει κάποιο φάρμακο, ούτε ασπιρίνη, δύο ημέρες προ της Αιμοδοσίας. Προκειμένου μάλιστα για αντιβιοτικό, θα πρέπει να έχουν περάσει 2 έως 3 ημέρες από τη λήψι του φαρμάκου.

Επίσης, απόλυτη ανάγκη υπάρχει να μην είναι τελείως νηστικοί οι αιμοδόται, αλλά να έχουν περάσει δύο περίπου ώρες μετά από ένα πλήρες γεύμα.

Αδελφοί μου, οι ανάγκες για ΑΙΜΑ, είναι πολύ μεγάλες. Δίδοντας αίμα, σώζεις ζωές. Ας προσφέρουμε λοιπόν μέσω της Αγίας μας Εκκλησίας αίμα στους συνανθρώπους μας.

Με άπειρη εν Χριστώ αγάπη
Ο Μητροπολίτης σας

† ο Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.