Σε πολύ πανηγυρικό κλίμα ευλογήθηκε η πρωτοχρονιάτικη αγιοβασιλόπιτα του Φροντιστηρίου Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, στο φιλόξενο Αρχονταρίκι της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, τελέσθηκε η εορτή του Αγίου Γρηγορίου, του Θεολόγου, από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο.Προ της ευλογίας της αγιοβασιλόπιτας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος μίλησε για την αξιοποίηση του χρόνου στην ζωή μας, για τον τρόπο με τον οποίο κατηχείται και καθοδηγείται ένας νέος άνθρωπος σήμερα και για το πως ο σύγχρονος άνθρωπος διερχόμενος μέσα από πολλά εγκόσμια εμπόδια και κοσμικές αφορμές, αξιώνεται να φτάσει σε ύψη αρετής και κυρίως Θεογνωσίας.

Στην συνέχεια εξήρε το ζήλο των κατηχητών της τοπικής Εκκλησίας, ευχαρίστησε τους υπευθύνους του Φροντιστηρίου, Κωνσταντίνο Τσιουμπέκα και Νικολέτα Παπαγεωργίου για την υπεύθυνη διακονία τους στο Φροντιστήριο και κάλεσε τους υποψηφίους κατηχητές και τις κατηχήτριες να εργασθούν με φόβο Θεού και θείο ζήλο στον άγιο χώρο της κατηχήσεως των παιδιών.

Με την ευλογία της πίτας τους, οι υποψήφιοι κατηχητές μικροί και μεγάλοι, έψαλαν εορταστικά κάλαντα και άσματα, ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Ιγνάτιο για την ομιλία και την ευλογία του, αλλά και για το γεγονός ότι το Φροντιστήριο αυτό των Κατηχητών δίνει την ευκαιρία για ένατη συνεχή χρονιά που λειτουργεί, να καλλιεργηθούν ανθρώπινες ψυχές, που στην συνέχεια θα διδάξουν τις αλήθειες της πίστεώς μας, την αυθεντικότητα του βιώματος της Εκκλησίας και ρήματα ζωής αιωνίου και αφθάρτου.

LARISSA (6).jpg

 

LARISSA (1).jpg

 

LARISSA (4).jpg

 

LARISSA (3).jpg

 

LARISSA (2).jpg

LARISSA (5).jpg

Nikoleta Kouletsiou

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.