Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών χθες το απόγευμα στα Θυρανοίξια του Παρεκκλησίου αφιερωμένο στον Όσιο Παΐσιο στον Αγιορείτη που βρίσκεται στη αυλή του Μητροπολιτικού Ναού της Κομοτηνής.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρει: «Την Κυριακή το απόγευμα, 14η Ιουνίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ετέλεσε την ακολουθίαν των Θυρανοιξίων του εντός του αυλείου χώρου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής Παρεκκλησίου επ’ ονόματι του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου.

Κατ’ αυτά παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, πλειάδα Κληρικών, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Κομοτηνής κ. Γεώργιος Ζηλούδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης, εκπρόσωπος του Στρατού Ξηράς και πλήθος πιστών.

Μετά την ακολουθίαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τον Θεόν για την μεγάλην αυτήν δωρεάν και εξομολογήθη ότι από της ημέρας της αποφάσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την οποίαν ο Γέρων Παίσιος ο Αγιορείτης κατετάγη στας Αγιολογικάς Δέλτους της Ορθοδόξου κατ’ Ανατολάς Εκκλησίας, είχε ενδόμυχον επιθυμίαν να αφιερώση Ναόν επ’ ονόματι του Οσίου Παισίου και σήμερα η επιθυμία αυτή εγένετο πραγματικότης και ο πιστός λαός αποκτά ακόμη εν πνευματικόν καταφύγιον με ισχυρόν μεσίτην προς τον Θεόν, ενώ ευχαρίστησε τους επωνύμους και ανωνύμους δωρητάς που εστήρξαν αυτήν την προσπάθειαν.

Ακολούθως, άπαντες οι παριστάμενοι μετέβησαν στην αίθουσαν του Ιδρύματος Παπανικολάου, όπου αρχικώς μέλη του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής υπό την διεύθυνσιν του Καθηγητού κ. Γρηγορίου Παπαγιάννη απέδωσαν ψάλματα της ακολουθίας του Οσίου Παισίου και κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων κατέθεσε προς το ακροατήριον πλειάδα γεγονότων των οποίων υπήρξεν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς και ανέφερε λόγους παραμυθιτικούς και οικοδομητικούς που επιμαρτυρούσαν την Αγιότητα του Οσίου Παισίου».

 

Προσφώνηση Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος by Geraf on Mixcloud

 

 

 

Oμιλία Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης κ. Παντελεήμονος για τον Άγιο Παίσιο τον Αγιορείτη by Geraf on Mixcloud

 

 

DSC06371.jpg

DSC06372.jpg

DSC06381.jpg

DSC06393.jpg

DSC06404.jpg

DSC06421.jpg

DSC06469.jpg

DSC06476.jpg

DSC06481.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.