Τον καθιερωμένο Αγιασμό επί τη ενάρξη του νέου σχολικού έτους, σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τέλεσε το πρωί της 11ης του μηνός Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης.

Ο Σεβασμιώτατος αρχικώς μετέβει στο 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά, ενώ εν συνεχείᾳ στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά και τέλος στο 1ο Γενικό Λύκειο, το 1ο ΕΠΑ.Λ. Λαγκαδά και ΕΠΑΣ Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια των ακολουθιών παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι της Δημοτικής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, πολλοί γονείς και μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Λαγκαδά.

Στους σύντομους χαιρετισμούς του, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες της Αγίας μας Εκκλησίας για μία καλή, δημιουργική, καρποφόρα και ευλογημένη σχολική χρονιά, ευχόμενος προς όλους υγεία και δύναμη, προτρέποντας όλους να έχουν μέσα στην καρδιά τους, αναμμένη την φλόγα της αγάπης προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ο Οποίος είναι συνεχώς δίπλα και συμπαραστάτης του καθενός.

Καταλήγοντας επεσήμανε, ότι η Ιερά Μητρόπολη, βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό όλων των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών και στις χαρές αλλά και στις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν, έχοντας τις αγκαλιές της συνεχώς ανοιχτές προς την επίλυση όλων των προβλημάτων, ιδιαιτέρως δε των παιδιών και των νέων που αποτελούν τη συνέχεια αυτού του τόπου και της πατρίδος μας, ενώ ανήγγειλε τόσο την έναρξη του νέου κύκλου διδασκαλίας των φροντιστηριακών μαθημάτων όλων των σχολικών βαθμίδων, τα οποία παραδίδονται δωρεάν από πτυχιούχους ιερείς και λαϊκούς καθηγητές, όσο και την έναρξη των μαθημάτων στις Σχολές Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής και Αγιογραφίας, που πραγματοποιούνται στο πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης «Αγία Κυράννα».

DSC_9713.JPG

DSC_9744.JPG

DSC_9745.JPG

DSC_9765.JPG

DSC_9787.JPG

DSC_9789.JPG

DSC_9794.JPG

DSC_9802.JPG

DSC_9825.JPG

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.