Την Κυριακή 5 του μηνός Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται από την Αγία μας Εκκλησία η μνήμη του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου, η εις Διάκονον χειροτονία του Μάριου Μπουζατέλου, Πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής Βουκουρεστίου και κατόχου Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., ο οποίος προστίθεται στον έγγαμο Ιερό Κλήρο της Μητροπόλεως Λαγκαδά, ως άμισθος κληρικός.

Στην ομιλία που απηύθυνε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, τόσο προς το παριστάμενο εκκλησίασμα όσο και προς τον νεοχειροτονούμενο, αναφέρθηκε εκτενώς στον σήμερα τιμώμενο Όσιο Αθανάσιο, ο οποίος υπήρξε και ο κτίτωρ της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά την συνάντηση που είχε ο Όσιος σε μία δύσκολη περίοδο της Μονής με την Παναγία, υπογραμμίζοντας ότι, μακάρι και εμείς σήμερα να είχαμε στην ζωή μας τις προϋποθέσεις της πνευματικής καθαρότητας και της απολύτου πίστεως, ώστε να μην φοβόμαστε, ούτε την πείνα, ούτε την φτώχεια, ούτε οτιδήποτε άλλο που προέρχεται από αυτόν τον κόσμο και την πλεονεξία του ανθρώπου αλλά να εμπιστευόμαστε πλήρως την πορεία της ζωής μας, στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Εν συνεχεία αναφερόμενος στην σημερινή ακουσθήσα Ευαγγελική Περικοπή τόνισε ότι η εικόνα που μας περιγράφετε αποτελεί έναν καθρέπτη που μπορούμε να συναντήσουμε και να δούμε τα όσα συμβαίνουν καθημερινά και στην δική μας την ζωή και κοινωνία σήμερα.
Όπου ο διάβολος δεσπόζει και βασιλεύει εκεί υπάρχει ο τρόμος, ο φόβος, η απελπισία, ο πόνος, η καταστροφή και ο αφανισμός. Αντίθετα όπου υπάρχει ο Χριστός, υπάρχει η Ελευθερία.

Απευθυνόμενος ειδικότερα στον π. Μάριο, με πατρικούς λόγους και νουθεσίες τον συμβούλεψε να υπηρετεί αδιαλείπτως το μήνυμα του Ευαγγελίου, που είναι ένα μήνυμα που ελευθερώνει τον άνθρωπο, που σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου, διότι ο Κύριος είναι Εκείνος που μπορεί να ελευθερώσει τον καθέναν από εμάς από την φθορά του θανάτου.

Τέλος, τον προέτρεψε να ζητά από τον Κύριο να έρχεται πάντοτε στην ζωή του και να μην τον διώχνει ποτέ για χάρη των οποιοδήποτε ποικίλων υλικών συμφερόντων και λανθασμένων επιλογών.

eikona(397).jpg

eikonaa(381).jpg

eikonaaa(340).jpg

eikonaaaa(230).jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.