Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Μόναχο - 16η Συνάντηση όλων των Ορθοδόξων Χορωδιών Μονάχου. Όπως μας πληροφορεί ο Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Απόστολος Μαλαμούσης: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε κι εφέτος στο Μόναχο η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Το πρωί τελέστηκαν και στους τρεις ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας, στη Σαλβάτορκιρχε, στον ιερό Ναό των Αγίων Πάντων και στον ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, η ακολουθία του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και της λιτάνευσης των ιερών Εικόνων, με ανάγνωση του Συνοδικού.

Στον ιερό Ναό των Αγίων Πάντων Μονάχου τη Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Πλούταρχος Κωσταντινίδης και ο ιεροδιάκονος Νικόλαος Τζώρτζης, του Πρωτοπρεσβυτέρου Αποστόλου Μαλαμούση συμπροσευχομένου στο Ιερό Βήμα. Στην Λιτανεία των εικόνων πέριξ του Ναού συμμετείχε όλο το εκκλησίασμα και κυρίως παιδιά, κρατώντας εικόνες στα χέρια τους.

Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Μόναχο 2020

Το απόγευμα της Κυριακής της Ορθοδοξίας έλαβε χώρα για 16η συνεχή χρονιά η Πανορθόδοξη Συνάντηση των Χορωδιών, των Ορθοδόξων Ενοριών Μονάχου. Η Πανορθόδοξη Συνάντηση των Χορωδιών λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο εκ περιτροπής στις ορθόδοξες Ενορίες, με σκοπό τη βαθύτερη αλληλογνωριμία και καλλιέργεια των σχέσεων των εν Μονάχω ορθοδόξων εκκλησιών και μια πανορθόδοξη μουσικο-εκκλησιαστική μαρτυρία στη δυτική, λεγόμενη χριστιανωσύνη.
Την πρωτοβουλία για την Πανορθόδοξη Συνάντηση των Χορωδιών είχε το 2004 το Τμήμα Ορθοδόξου Θεολογίας του Πανεπιστημίου Μονάχου και από τότε διοργανώνονται κάθε χρόνο οι μουσικές συναντήσεις, με το συντονισμό του θεολόγου κ. Γεωργίου Βλαχώνη, συνεργάτη του Ορθοδόξου Θεολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου. Εφέτος η βουλγαρική εκκλησία ήταν η φιλόξενος ενορία.

Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Μόναχο

Κυριακή της Ορθοδοξίας Μόναχο

Παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βερολίνου και Γερμανίας της Ρωσσικής Υπερορίου Εκκλησίας κ. Μάρκος, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κροστάνδης κ. Σοφιανός της Ρουμανικής Εκκλησίας, και οι ιερείς-προιστάμενοι των Ορθοδόξων Ενοριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των Πατριαρχείων Αντιοχείας, Ρωσσίας, Γεωργίας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας, της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας και της Κοπτικής Εκκλησίας.

Από πλευράς της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας μετείχαν ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος και ο Αρχιερατικός Επιτετραμμένος για τις δημόσιες σχέσεις με τη Βαυαρική Πολιτεία Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης. Ο προϊστάμενος της βουλγαρικής ενορίας, Πρωτοπρεσβύτερος Nedialko Kalinov, o καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Ορθοδόξου Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Μονάχου κ. Δρ. Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος και ο συντονιστής της εκδήλωσης κ. Γεώργιος Βλαχώνης καλωσόρισαν τους επισκέπτες με μια μικρή εισαγωγή στο νόημα της Ορθοδοξίας και στα μηνύματα που σήμερα αυτή εκπέμπει.

Κυριακή Ορθοδοξίας στο Μόναχο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάρκος ευλόγησε την έναρξη της ορθόδοξης παννυχίδας, στην οποία οι έντεκα χορωδίες των διαφόρων ορθοδόξων Ενοριών έψαλλαν, σε κλίμα ενότητας και αγάπης, στη δική τους γλώσσα και σύμφωνα με τη λειτουργική τους παράδοση, ύμνους από το εκκλησιαστικό έτος και κυρίως από την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Γνωρίζετε τι είναι τα Ευαγγέλια των Παννυχίδων;

Σημειωτέον ότι η ρωσική εκκλησία μετείχε με τρεις χορωδίες, του Πατριαρχείου Μόσχας, της Υπερορίου Ρωσσικής Εκκλησίας και της γυναικείας μοναστικής αδελφότητας της Αγίας Ελισάβετ.

Ο Βυζαντινός Χορός Ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του καλλίφωνου ιεροψάλτη Δρ. Κωνσταντίνου Νικολακοπούλου απέδωσε θαυμάσια ύμνους της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Στο Βυζαντινό χορό Ιεροψαλτών της 16ης Συνάντησης δύο μέλη είναι Σέρβοι ορθόδοξοι.
Μετά την εκδήλωση η βουλγαρική ενορία παρέθεσε δεξίωση προς όλους.

Κυριακή Ορθοδοξίας Μόναχο

π. Απόστολος Μαλαμούσης

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.