Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου μας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Δαράτσο Χανίων.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνός συλλειτουργούντων πλειάδος ιερέων και συμπροσευχούμενων πλήθους ευσεβών Χριστιανών.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ορμώμενος από τους τους ύμνους της Δεσποτικής αυτής εορτής ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι καθημερινά βλέπουμε πόση ελπίδα έρχεται από τον Υιό και Λόγο του Θεού. Και η Πατρική Οικονομία δεν είναι τίποτα άλλο από το να μας γνωρίσει τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα, και ταυτόχρονα όλοι εμείς να λατρεύουμε Πατέρα, Υιό και Άγιο Πνεύμα, την μόνη Αγία Τριάδα, η οποία είναι Τρία Πρόσωπα, αλλά μία Ουσία. Ακούσαμε χθες στον Εσπερινό ”ουκ Άγγελος, ουκ άνθρωπος, αλλά αυτός ο Κύριος έσωσεν υμάς”, ο ίδιος ο Θεός ήρθε στον κόσμο για να μας σώσει, διότι δεν θα υπήρχε δυνατότητα να μας σώσει εφόσον δεν θα μπορούσε να μας σώσει από τον θάνατο.

Ο Κύριος της ζωής και του θανάτου όμως είχε την δυνατότητα, γι’ αυτό ήρθε ο Υιός και Λόγος του Θεού, για να σώσει το ανθρώπινο γένος. Η οικονομία του Πατρός είναι αυτή ακριβώς που εδίδαξε η πορεία του Χριστού στη ζωή μας. Το πως θα ζήσουμε βλέποντας το πρόσωπο του Χριστού στη ζωή μας. Πως θα ταυτίζουμε τη ζωή μας με το πρόσωπο του Χριστού, αλλά ταυτόχρονα το πως θα μιμούμαστε εμείς τη ζωή του Χριστού, διότι με αυτό τον τρόπο μεταδίδεται η χάρις του Θεού, μεταδίδεται η ευεργεσία του Θεού, και έτσι γινόμαστε και εμείς μικροί Απόστολοι και μικροί διδάσκαλοι, όταν πραγματικά βιώνουμε τον Χριστό στη ζωή μας. Η οικονομία του Πατρός, εκείνο το οποίο δηλαδή έπραξε ο Υιός και Λόγος του Θεού, ένωσε την γη με τον ουρανό. Τι άλλο να θέλουμε να βιώσουμε, από το να έχουμε ελπίδα, γιατί μετά το θάνατο γνωρίζουμε που θα βρεθούμε, αρκεί να επιλέξουμε στη ζωή μας, τη ζωή που μας δίδαξε ο Χριστός. ”Ανελήφθη εν δόξη”, με δόξα ανελήφθηκε ο Κύριος μας στους ουρανούς, χωρίς να χωριστεί σε καμία περίπτωση από εμας, αλλά παρέμεινε κοντά μας και αυτό φαίνεται σε όλη την ιστορία της Εκκλησίας μας.

Σε αυτήν την πορεία και σε αυτήν την Εκκλησία οφείλουμε να έχουμε εμπιστοσύνη, διότι αυτή διέπεται μέσα από τους νόμους του Ευαγγελίου, αλλά και επειδή την καθοδηγεί το Πνεύμα το Άγιο. Τι άραγε συμβαίνει μέσα όμως στην ιστορία της Εκκλησίας μας και πολλές φορές εμείς όλα αυτά τα ξεχνούμε και τα απορρίπτουμε, προσπαθώντας πολλές φορές να αγνοούμε τη δόξα και ευεργεσία του Θεού και ακόμα περισσότερο την ευσπλαχνία Του. Βλέπουμε έντονα τις τελευταίες ημέρες μία παραπληροφόρηση που προσπαθούν κάποιοι να προβάλουν ενόψει της Πανορθοδόξου Συνόδου, απλά για να εκφράσουνε την άποψη τους. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Σύνοδος που πρόκειται να γίνει, δίνει ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας και έχει σχέση με Ορθοδόξους και μόνο Χριστιανούς. Μόνο οι Ορθόδοξες Εκκλησίες θα συμμετέχουν. Όλα όσα λένε και ακούγονται από όλους εκείνους οι οποίοι θέλουν να είναι οι πρώτοι για να εκφράζονται με αυτόν το τρόπο, είναι καλύτερα να σκεφτούν όλοι αυτοί την αίρεση του Εθνικισμου και την αίρεση του Ζηλωτισμού που ανέκαθεν στην Εκκλησία είχε φέρει τόσα και τόσα δεινά και τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε στο έλεος του Θεού και στην Εκκλησία για να εκφραστεί και να ομιλήσει.

Η υποκρισία πολλές φορές δημιουργεί πολλά προβλήματα και παρασύρει πολλούς ανθρώπους, γι’ αυτό το λόγο πρέπει να σκεφτούμε και να έχουμε ελπίδα στο Θεό, και εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε όλοι εμείς είναι να προσευχόμαστε και να παρακαλούμε το Θεό να εκφράσει διά της Συνόδου εκέινο το οποίο θέλει η χάρις του Αγίου Πνεύματος.

φωτ.υλικό κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκης

1006kyd (1).jpg

1006kyd (2).jpg

1006kyd (3).jpg

1006kyd (4).jpg

1006kyd (5).jpg

1006kyd (6).jpg

1006kyd (7).jpg

1006kyd (8).jpg

1006kyd (9).jpg

Νταλιάρης Γιώργος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.