Εκδήλωση για το θέμα τη Βορείου Ηπείρου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο χωριό Δελβινάκι όπου μίλησε και ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, κ.Ανδρέας.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη αναφέρει: «Ο λόγος, για το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα, που, δυστυχώς, εξακολουθεί να παραμένη άλυτο. Αν και η Ελληνική Πολιτεία (Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση) δείχνει να κωφεύη και να αδιαφορή, εν τούτοις η ακριτική Μητρόπολή μας, για άλλη μια φορά, έφερε στην επιφάνεια το φλέγον αυτό Εθνικό Ζήτημα.

Έτσι, την Κυριακή, 17 Μαΐου 2015, στο ακριτικό και ηρωϊκό Δελβινάκι πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ως εξής : Το πρωί τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για τους πρωταγωνιστές και τους πεσόντες, γνωστούς και αγνώστους, κατά τον Αυτονομιακό Αγώνα. Στη συνέχεια εψάλη τρισάγιο στον τάφο του Δρυϊνουπόλεως ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ εκφώνησε επίκαιρη ομιλία. Τέλος, έγινε ειρηνική πορεία μέχρι το Ηρώον της κωμοπόλεως, όπου εψάλη τρισάγιο και κατατέθηκε στεφάνι από τον Μητροπολίτη, όπως πρωτύτερα είχε κατατεθή και στον τάφο του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. Η όλη εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή Ελλαδιτών και Βορειοηπειρωτών, καθώς και διαφόρων Οργανώσεων με επί κεφαλής την Σ.Φ.Ε.Β.Α. Όλοι οι συμμετασχόντες ενέκριναν, δια βοής, το ακόλουθο

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

1) Παρακαλούμε την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση να ασχοληθούν, επί τέλους, και με τα εθνικά θέματα, μάλιστα δε με το Βορειοηπειρωτικό.

2) Χαιρετίζουμε με χρηστές ελπίδες την εκλογή του κ. Λεωνίδα Παππά, ως νέου Προέδρου της Εθνικής Βορειοηπειρωτικής Οργανώσεως «ΟΜΟΝΟΙΑ».

3) Ζητούμε να σταματήση η Αλβανία την αρπαγή, με διάφορα προσχήματα της περιουσίας των Βορειοηπειρωτών. Όπως επίσης, να σταματήση την νόθευση του εθνικού φρονήματος της Ελληνικής Μειονότητας με την αλλοίωση του εκλογικού σώματος. Ας καταλάβουν, επί τέλους, οι γείτονες, ότι η Χειμάρρα είναι πέρα για πέρα Ελληνική.

4) Συμμεριζόμαστε την αγωνία των χριστιανών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, για τα απάνθρωπα εγκλήματα των τζιχαντιστών, και καλούμε τους ισχυρούς της γης να δραστηριοποιηθούν για να σταματήση η περαιτέρω αιματοχυσία, προτού να είναι αργά.

5) Συμμετέχουμε στον πόνο των κατοίκων, κυρίως του μακρυνού Νεπάλ, που επλήγησαν από τον τρομακτικό σεισμό του περασμένου μήνα. Τέλος,

6) Απευθύνουμε θερμότατη έκκληση προς ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο και τον λαό μας για ενότητα και ομοψυχία, ώστε να μπορέση η Πατρίδα μας να βγη, με την βοήθεια του Θεού, από τις πολύ δύσκολες σημερινές περιστάσεις».

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.